Katern

Provincie Utrecht: ‘Het is veilig zwemmen in plas bij Down Under’

De provincie Utrecht heeft weer een lijst vrijgegeven van natuurplassen in de provincie waar veilig kan worden gezwommen. Ook Nieuwegein krijgt een positieve vermelding.

De provincie: ‘Tijdens het zwemseizoen, tussen 1 mei en 1 oktober, controleert de provincie iedere twee weken de algemene hygiëne en veiligheid op basis van de ‘Wet hygiëne en veiligheid’ alle zwemgelegenheden. Denk daarbij aan eventuele obstakels en de hygiëne (vogelpoep, blauwalg, ongedierte). De plassen in de provincie Utrecht hebben weinig last van blauwalg. Om een hoge waterkwaliteit te bereiken overlegt de provincie regelmatig met de waterschappen, Rijkswaterstaat en de Regionale Uitvoeringsdienst Utrecht (RUD).’

Op de lijst staan bekende plassen zoals het Henschotermeer in Woudenberg, de Haarrijnseplas in Vleuten en De Meent in Breukelen. De Nieuwegeiners kunnen veilig zwemmen in de plas bij Down Under in Nieuwegein. De in totaal 27 zwemlocaties worden gecontroleerd op hygiëne en veiligheid. Zwemmers kunnen er dus veilig in, benadrukt de provincie.

Zwemmen in plassen die niet op de lijst staan brengt risico’s met zich mee. Zo kan er blauwalg zijn of kunnen mensen ziektes oplopen door ongedierte en vogelpoep. De Nederlandse Plas bij Nieuwegein blijft streng verboden gebied.

VOLLEDIGE LIJST
Zwemlust – Nieuwersluis
De Meent – Breukelen
Grote Maarsseveense plas zwembad – Maarssen
Maarsseveense plas zuidhoek – Maarssen
De Wilgenplas – Maarssen
Rietplas – Houten
De Kikker – Groenekan
Strijkviertel – Utrecht
Voorveldse Polder – Utrecht
Haarrijnse plas – Utrecht
Down Under – Nieuwegein
Plas Cattenbroek – Woerden
Henschotermeer noordzijde – Woudenberg
Henschotermeer zuidzijde – Woudenberg
Everstein – Vianen
Middelwaard – Vianen
Gravenbol – Wijk bij Duurstede
Tull en ’t Waal Oost – Houten
Tull en ’t Waal West – Houten
Honswijkerplas – Houten
’t Kleine Zeetje – Bunschoten
Vinkeveense plassen, eiland 1
Vinkeveense plassen, eiland 2
Vinkeveense plassen, eiland 3
Vinkeveense plassen, eiland 4
Vinkeveense plassen, eiland 5
Vinkeveense plassen, eiland 8

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren