Provincie kapt verkeersonveilige bomen in o.a. Nieuwegein

Vanaf woensdag 27 februari voert de provincie Utrecht kapwerkzaamheden uit langs de N409 en de N410. Het gaat daarbij voornamelijk om oude zieke essen die een gevaar vormen voor de verkeersveiligheid. Ook in Nieuwegein zullen bomen gekapt worden. Voor alle te kappen bomen worden later in het jaar nieuwe bomen teruggeplant. De werkzaamheden duren tot en met 8 maart en worden buiten de spits uitgevoerd zodat er minder hinder is voor het verkeer.

Welke bomen?
Langs de Utrechtseweg/Houtenseweg (N409) tussen Houten en Nieuwegein worden 85 oude essen gekapt en 2 zomereiken. De essen staan aan de noordzijde van de parallelweg tussen de Koppeldijk en het viaduct over de A27. De zomereiken staan nabij de kruising met de Laagravenseweg (N408) in Nieuwegein. De afstervende takken van de oude essen breken af en vormen een gevaar voor de verkeersveiligheid. De oude essen en een van de zomereiken maken plaats voor verkeersveilige bermverharding die in de zomer wordt aangebracht. De andere zomereik maakt plaats voor een verbreding van het fietspad.

Planning en hinder
De kap van de bomen vindt plaats tussen 27 februari en 8 maart, op werkdagen, tussen 09.00 uur en 15.30 uur, dus buiten de spits. Het is niet mogelijk om de kap geheel zonder verkeershinder uit te voeren. De provincie zorgt er echter wel voor dat deze hinder zo beperkt mogelijk blijft. Op het moment dat een boom gaat vallen, wordt het verkeer uiteraard even stilgelegd. Ook zal gedurende de werkzaamheden één rijstrook worden afgesloten. Het verkeer wordt dan ter plaatse beurtelings langs het werk geleid. Dit kan periodiek enige vertraging geven.

Herplant
Voor alle te kappen bomen worden in het laatste kwartaal van 2019 nieuwe bomen terug geplant. De nieuwe bomen komen op ongeveer dezelfde locatie te staan, op wat grotere afstand van de wegverharding.

Groot onderhoud N409/N410
In de zomerperiode van 2019 voert de provincie Utrecht groot asfaltonderhoud uit op gedeelten van de N409 en de N410 in de gemeenten Nieuwegein, Houten en Bunnik. Tegelijkertijd wordt een aantal zaken meegenomen ter verbetering van de verkeersveiligheid. Het gaat om het aanbrengen van ontbrekende bermverharding op de N409 en om het verwijderen van de 3 chicanes (slingers in de weg) in de N410. In plaats daarvan komt er een wegversmalling en een plateau ter hoogte van de Defensieweg.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk