Provincie helpt startende ondernemers in techniek en zorg

Nieuwegein krijgt een plek waar jonge ondernemers in zorg en techniek terecht kunnen voor hulp en ondersteuning. Deze zogenaamde mbo-incubator is een project om ondernemerschap te bevorderen van onder andere ROC Midden Nederland en het Antonius Ziekenhuis. De provincie Utrecht sluit zich hier nu bij aan. De incubator zal zich met name richten op lager of middelbaar opgeleide jongeren die overwegen om een bedrijf op te zetten op het snijvlak van techniek en zorg.

Het ROC-Midden Nederland en het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein hebben grote ambities in zorg en techniek. Hierdoor ontstaat steeds meer vraag naar innovatieve diensten op het snijvlak van zorg en techniek. Gedeputeerde Van Lunteren: “Dit is een mooi initiatief om jonge ondernemers in de zorg en techniek te helpen om hun droom te verwezenlijken en daarmee innovatie en werkgelegenheid te bevorderen.” In de mbo-incubator worden de ondernemers in een programma met coaching, masterclasses, intervisie en opdrachten begeleid om hun bedrijf op het gebied van techniek en zorg tot een succes te maken. De ondernemers scherpen hun businessmodel aan, ontdekken wie hun (eerste) klanten zijn, kijken kritisch hoe groot de marktbehoefte is en of zij de doelgroep de juiste oplossing bieden.

De incubator helpt daarnaast bij het opbouwen van een community, het delen van kennis met andere incubators en bedrijven en (kennis)instellingen in relevante sectoren. Ook zorgen de startende bedrijven voor meer levendigheid en werkgelegenheid in het centrum van Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren