Katern

Provinciale weg N409 tussen Nieuwegein en Houten wordt in 2019 veiliger

De provincie Utrecht gaat de provinciale weg N409 in de gemeenten Nieuwegein en Houten in 2019 veiliger maken. Dat gebeurt door het aanbrengen van bermverharding langs de delen van de provinciale weg waar nog geen bermverharding is en langs de parallelweg tussen de Koppeldijk en het viaduct met de A27.

Het deel van de N409 dat nog geen bermverharding heeft ligt aan de noordzijde tussen de busbaan en de Koppeldijk. Inschatting is dat de toepassing van bermverharding het aantal ongevallen met letsel met 20 procent kan dalen (SWOV). Ook wordt de fietsoversteek van de N409 bij de aansluiting op de N408 breder en overzichtelijker gemaakt. Om de hinder voor de omgeving en het verkeer te beperken, worden de maatregelen tegelijk met het onderhoud aan de weg in 2019 uitgevoerd.

One thought on “Provinciale weg N409 tussen Nieuwegein en Houten wordt in 2019 veiliger

  1. Gijs

    De afgelopen decennia hebben veel gemeentes en provinciale overheden door heel het land wegen versmald, om zogenaamd te zorgen dat automobilisten zachter zouden rijden.

    Het enige resultaat dat ze kregen, was dat een minieme stuurfout ervoor zorgde dat een auto met een wiel in de berm kwam een daarna door de schrik en grotere stuurfout gemaakt werd.

    Vele ongelukken zijn het gevolgd daarvan.
    In plaats van wegen smaller te maken, is het veiliger om ze breder te maken…

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren