Katern

Provinciale VVD: ‘Polder Rijnenburg moet eerder bebouwd worden’

Als het aan de VVD in de provincie Utrecht ligt wordt de polder Rijnenburg bij Nieuwegein eerder rijp gemaakt voor bebouwing. De VVD-fractie in de provincie Utrecht ziet het oplopende woningtekort in de Utrechtse regio met lede ogen aan. De vraag ontwikkelt zich razendsnel, terwijl het aanbod van woningen niet in hetzelfde tempo mee-ontwikkelt. Rijnenburg staat al langer in het nieuws want energieleveranciers willen daar windmolens bouwen omdat het gebied in eerste instantie niet bebouwd zou worden tot 2030.

Vragen aan college GS
De VVD fractie heeft hierover vragen gesteld aan het college, of de polder Rijnenburg niet eerder beschikbaar moet komen voor woningbouw.

Eerst binnenstedelijk
De VVD: ‘Er wordt vooral ingezet op binnenstedelijke ontwikkeling van woningen. Hiervan is ook de VVD voorstander, want we willen geen beschikbare ruimte in steden en dorpen onbenut laten. Maar de ruimte binnen het stedelijk gebied is beperkt, deze projecten zijn complex en duren vaak lang. De vraag is of de inzet op vooral binnenstedelijke ontwikkeling van woningen wel voldoende is om aan de toenemende vraag in de regio te voldoen.’

2 thoughts on “Provinciale VVD: ‘Polder Rijnenburg moet eerder bebouwd worden’

  1. Ineke

    Een mooie wijk energieneutraal, dat kan toch het paradepaardje van Utrecht worden. Zonne pannendaken, warmtepominstallaties, dan houden ze vast nog energie over voor de rest van de stad.

  2. Clement

    Belachelijk om hier een windmolenpark te bouwen. Met zo veel woningnood een polder die zo nodig naar de stad Utrecht moest voor woningbouw. Energieneutraal is een prima idee maar dat hoeft niet op “eigen grond” Je kunt ook investeren in een windmolenpark “op zee ” bijvoorbeeld. Windmolens horen niet “in de stad”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren