Provinciale top D66 fietst 3 x 66 km in provincie Utrecht

De kandidaten voor de Provinciale Staten van D66 organiseren een fietsmarathon op 17, 18 en 19 februari. Iedere dag fietsen ze 66 kilometer: van Nieuwegein naar Breukelen via Woerden, van Doorn naar Houten via De Bilt, en van Baarn naar Veenendaal via Leusden.

“Inmiddels is het een traditie aan het worden om met de D66-kandidaten voor de Provinciale Staten door de provincie te fietsen” legt organisator Marcel Harinck uit. “In drie dagen bespreek je allerlei thema’s en bekijk je de provincie met een nieuwe blik. Als kandidaat-Statenlid vallen een onveilig fietspad of stilliggende bouwplaats opeens veel meer op. Want je gaat er straks iets aan doen.”

Lijsttrekker Marianne de Widt fietste ook in 2019 de tour van bijna 200 kilometer. De Widt heeft er voor het werk in de Staten veel profijt van gehad: “Je ziet en hoort zelf wat er speelt. Je legt contacten waar je veel aan hebt. In de provincie valt er de komende jaren veel te doen over de indeling van de ruimte: wat doen we waar? Als je vooruit wilt moet je soms een knoop door hakken. Wij willen ervoor zorgen dat alle seinen op groen staan om 100.000 huizen in Utrecht te bouwen. Dat lukt niet zonder stevige keuzes te maken.”

De tour komt op 17 februari langs in Nieuwegein. Daar gaan de D66-ers in gesprek met bewoners over de tram. Want de goede openbaar-vervoer-lijn is natuurlijk fijn, maar de overlast van het geluid van de tram, daar moet nu eindelijk serieus iets aan gedaan worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren