Project X opent nieuwe jongerenlocatie op Cityplaza

Vrijdag 5 januari jl. opende Project X een nieuwe jongerenlocatie: Kruispunt City in de Workshopfabriek. Project X begon in 2022 als creatieve broedplaats aan de Edisonbaan in Nieuwegein en biedt jongeren een levendige en aantrekkelijke ontmoetingsplek om te ontdekken, jezelf te zijn, creatief te uiten en aspiraties na te jagen. Vanaf 2024 is de Workshopfabriek, gelegen in Cityplaza, de nieuwe locatie: Kruispunt City aan de Raadstede 80. Op deze plek kunnen jongeren samen muziek maken, workshops volgen en elkaar ontmoeten.

Project X

Guido Bamberg opent samen met bruggenbouwer Sinclair de nieuwe locatie Kruispunt City

De opening was een bijzondere gelegenheid waarbij de jongeren en ‘bruggenbouwers’ van Project X centraal stonden. Hun persoonlijke verhalen en ervaringen benadrukten het belang van Kruispunt City als een cruciale plek voor groei en ontwikkeling.

Wethouder Guido Bamberg, Wethouder Jeugd, WMO, Armoedebeleid en Laaggeletterdheid die de opening verrichtte: “Nieuwegein heeft behoefte aan gemeenschapszin. Samen zijn, ervaren en dingen doen. Dat geldt voor ouderen en jongeren. Door jongeren een ruimte te bieden om elkaar te ontmoeten, zichzelf te laten ontdekken, voor talentontwikkeling en hen perspectief te bieden, levert Project X met Kruispunt City hier een mooie bijdrage aan.”

Sinclair Bouazo, bruggenbouwer: “Mijn rol is om jongeren niet alleen een beeld van hun toekomst te geven, maar ook een thuisgevoel, een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Ze vragen zich vaak af: ‘Wat kan ik eigenlijk?’ Ik ben hier om ze te ondersteunen en perspectief te bieden, zodat ze door muziek ontdekken wat ze kunnen en wie ze willen zijn.”

Dit is er te doen
Het programma sluit aan bij de interesses, talenten en dromen van jongeren, waardoor ze gestimuleerd worden om nieuwe dingen te ontdekken en te experimenteren in een veilige en ondersteunende omgeving. Van kunst en muziek tot technologie, (social)media, sport, ondernemen en zelfs koken. Jongeren hebben een belangrijke stem in de invulling van het programma en worden actief betrokken bij het opzetten van evenementen en het uitvoeren van de activiteiten.

Naast de activiteiten kunnen jongeren terecht bij de jongerenwerkers van Jeugd & Jongerenwerk Nieuwegein voor ondersteuning bij hulpvragen op verschillende leefgebieden.

Samenwerkende partners
Jeugd & Jongerenwerk Nieuwegein is onderdeel van Movactor en vormt samen met de bruggenbouwers de kern van het project. Samenwerkingspartners zijn DE KOM, 4Youth Nieuwegein, het JongerenPerspectiefFonds, Stichting Jezelf Maximaliseren, de Ruilfabriek en Wereldhave.

  • Kruispunt City in de Workshopfabriek
    -Muziekstudio op de bovenste verdieping van de Workshopfabriek (onder begeleiding van Jeugd & Jongerenwerk Nieuwegein)
    -Ruimtes voor ontmoeting en workshops
  • Waar en wanneer
    Workshopfabriek, Raadstede 80 Nieuwegein (Cityplaza)
    Iedere donderdag en vrijdag van 17:00 – 21:30 uur

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk