Project Vitaal Nieuwegein Zuid van start

Gezond leven is makkelijker gezegd dan gedaan. Maar gezond eten en voldoende bewegen is wel heel belangrijk. In de gemeente Nieuwegein heeft de helft van de inwoners overgewicht. Dat ligt hoger dan het landelijk gemiddelde van 48%. Bij inwoners van 65 jaar en ouder ligt dat getal zelfs hoger: ruim 60% heeft overgewicht.

Overgewicht kan de oorzaak zijn van een verhoogde bloeddruk, de ontwikkeling van diabetes type 2 (‘suikerziekte’), slaapapneu, mentale problemen en depressie. Ook is overgewicht een grote risicofactor voor hart- en vaatziekten.

Vitaal Nieuwegein Zuid vanuit Dorpshuis Vreeswijk
Vitaal Nieuwegein Zuid (een initiatief van Dorpshuis Vreeswijk) gaat samen met de inwoners, de professionals en de gemeente Nieuwegein aan de slag in de wijken Vreeswijk, Zandveld, Hoog Zandveld en Lekboulevard om inwoners te helpen zo gezond mogelijk te leven. De gemeente heeft het Dorpshuis Vreeswijk voor 2 jaar subsidie verleend om daaraan te werken. Stephanie van der Kreeft, die in het dagelijks leven workshops over vitaliteit geeft en gezondheid-checks uitvoert bij organisaties, gaat Vitaal Nieuwegein Zuid verder opzetten.

Meedenken over gezondheid
Hoe kunnen we van Nieuwegein Zuid de gezondste wijk van Nieuwegein maken? Daarover gaat Stephanie de komende tijd in gesprek met inwoners, organisaties en de gemeente. Met elkaar gaan we aan de slag om dat ook voor elkaar te krijgen.

Woont u in Vreeswijk, Zandveld, Hoog Zandveld of Lekboulevard en wilt u meepraten en meedenken over gezondheid? Mail dan naar: vitaal@fortvreeswijk.nl met uw naam en telefoonnummer, dan neemt Stephanie contact met u op.

Stefanie van der Kreeft

Stephanie van der Kreeft voor het dorpshuis in Vreeswijk

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk