Project Taalvisite zoekt vrijwilligers die gezinnen helpen de Nederlandse taal beter te leren

Houdt u zich graag bezig met taal? Dan onderschrijft u zeker het volgende citaat van de Oostenrijkse filosoof Ludwig Wittgenstein: ‘De grenzen van mijn taal zijn de grenzen van mijn wereld’?

Alle mensen hebben taal nodig om de wereld om hen heen te kunnen ontdekken. Oftewel, om een gelukkig en succesvol bestaan op te kunnen bouwen. Met het project Taalvisite helpt bibliotheek De tweede verdieping Nieuwegeinse kinderen met een taalachterstand de grenzen van hun wereld op te rekken. Wilt u er ook een klein steentje aan bijdragen dat álle kinderen in de stad hun talenten kunnen ontplooien? Word dan vrijwilliger bij de Taalvisite.

Bij dit project – de start is in september – gaat u gedurende 15 weken één keer per week één uur op visite bij een Nieuwegeins gezin met een taalachterstand. U leest de kinderen in dit gezin voor, speelt taalspelletjes met ze en praat met kinderen én ouders over allerlei onderwerpen om de Nederlandse taal te oefenen (één tot twee kinderen per gezin, 2-12 jaar oud).

Alle vrijwilligers starten met een basistraining (2 x 2,5 uur) rondom voorlezen. Daarnaast krijgt u tijdens het hele project individuele begeleiding. Ook is er één keer per maand in de bibliotheek een bijeenkomst voor Taalvisite-vrijwilligers waar u met elkaar ervaringen kunt uitwisselen.

Interesse? Stuurt u dan een mail naar R.Blankestein@detweedeverdieping.nu en vermeldt u in de mail in het kort waarom u graag vrijwilliger bij de Taalvisite wilt worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!