Programma Voorjaar 2022 van Enik Recovery College van start

Herstelacademie Enik Recovery College, met onder andere een vestiging in Nieuwegein, biedt tussen maandag 3 januari en vrijdag 1 juli een inspirerend voorjaarsprogramma. Op diverse locaties in Utrecht en omgeving is er een breed aanbod aan werkgroepen, trainingen en workshops. Dit aanbod is ontwikkeld en gefaciliteerd door mensen die zelf hebben ondervonden wat helpt in herstel en dit graag verder onderzoeken met ervaringsgenoten (peers). Het programma verschijnt vrijdag 24 december online.

Het delen van ervaringen gebeurt veelal in gespreksgroepen, maar kan daarnaast via creatieve, aandachtige of actieve werkvormen, zoals zingen, toneel, dansen, mediteren, schrijven, wandelen en yoga.

Nieuw dit voorjaar zijn o.a. Introductie Enik Recovery College voor Jongeren, Omgaan met stress, Bevrijding van trauma, Alles goed? | Open over depressie, Magical Movements Dance Class, De weg naar zelfcompassie, Herstellen is (g)een kunst en Budo naar balans.

Enik Recovery College
Enik Recovery College is een herstelacademie, een ontmoetingsplaats en leeromgeving voor mensen die persoonlijk ervaring hebben met ontwrichting door een psychische kwetsbaarheid, trauma of verslaving, en die willen werken aan hun (verdere) herstel. Enik wordt 100% gerund door ervaringsdeskundigen. Alle mensen met ervaring met psychische ontwrichting – zowel medewerkers als deelnemers – wisselen hun ervaringen uit en vinden zo samen hun weg in herstel.

Enik heeft locaties in Hoograven, Houten, IJsselstein, Leidsche Rijn, Nieuwegein, Overvecht en Woerden. Daarnaast worden programmaonderdelen in Zeist en omgeving aangeboden. Iedereen die wil werken aan zijn of haar herstel is van harte welkom.

De locatie van Enik Recovery College in Nieuwegein is in de plaats gekomen van het Lister arbeidstrainingscentrum La CaZa (voorheen Wijkhuis De Steeg) aan de Hoornseschans. Het pand beschikt naast een Trefpunt met horeca-voorzieningen over meerdere ruime zalen.
De activiteiten voor buurtbewoners van het wijknetwerk Fokkesteeg en de Stichting Balans Nieuwegein blijven doorgang vinden. Het gebouw en de activiteiten hebben een belangrijke buurthuis- en ontmoetingsfunctie in de wijk.

Lister; Annemarije; Dylan; Jaarbericht; 2019; Jaarbericht 2019

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren