Proefroute met Topkoks in Stadshuis

Zondag 26 mei aanstaande staan er 6 topkoks in het Stadshuis in Nieuwegein. Met producten hiervoor speciaal aangeboden door lokale ondernemers, maken zij heerlijke gerechtjes.
Samen met ondernemers die op locatie iets lekkers aanbieden, is er zondag een echte ‘proefroute’ in de binnenstad. 
Deze proefroute is een van de vele activiteiten op de Duurzame Dag in Nieuwegein.

De proefroute wordt u aangeboden door: Banketbakkerij Tamminga & Verweij, Blender Bikes (Acai Events), Boerderijwinkel Nooit Gedacht Nieuwegein, Bram Ladage, Brasserie Plaza, Brasserie theatercafé De Komeet, Ezprezzo, Grandcafé De Burgemeester, HEMA, Jumbo, Kaasboerderij ‘t Klaphek, KARmeleon, Keurslagerij Post, Kleur- Geur- en Smaakcentrum, Kringloop Nieuwegein, De Kruidenvallei, PLUS van Loon, Restaurant FAIRs, Stichting Fairtrade Nieuwegein, De Tuinen, Vocking, Volendammer Vishandel, Wereldwinkel Nieuwegein.

Het koksgilde nationale kookteam presenteert zich op de Duurzame Dag in Nieuwegein
De topkoks zijn van het Nationaal kookteam van het koksgilde Nederland. Zij gaan dit jaar voor het wereldkampioenschap op de Salon Culinaire Mondial in Basel van 23-27 november. De wedstrijd bestaat uit twee onderdelen: het koken van een 3 gangen menu voor 110 gasten en een koud show buffet. Vanwege de fraaie uitstraling heeft het kookteam dit jaar voor het Stadshuis Nieuwegein gekozen om haar koude show buffet te presenteren.
In samenwerking met het Kleur- Geur- en Smaakcentrum in Nieuwegein, de vaste oefenlocatie van het nationale team, zetten zij op de Duurzame Dag het koud buffet op waarmee ze in Basel hoge ogen willen gooien.
De presentatie vindt plaats van 12.00-17.00 uur in het Atrium (begane grond) van het Stadshuis Nieuwegein.

Het nationale team bestaat uit: Chef de mission Wynand Vogel (Wynand Culinair in Blokker) – Waldrik Kremer Chef d’équipe (Chef de cuisine W&G groep in Best) – Guido Panjer (Chef de cuisine GuidoPanjerCulinair in Leeuwarden) – Henri Brouwers (Patron/Cuisinier Restaurant Ons Behaeghen in Strijbeek) – Lars van Galen (Patron/Cuisinier Tuindorp hotel & Restaurant ‘t Lansink in Hengelo) – Alfred van Dijk (Chef de cuisine Restaurant Het Oude Dykhuys in Lisserbroek) – Keng Vichianrat (Sous-chef Restaurant La Rive Amsterdam hotel in Amsterdam) – Geoffrey van Melick (Sous-chef Restaurant Het Nonnetje in Harderwijk) en Cees van Suylekom – culinair specialist / begeleiding Kleur- Geur- en Smaakcentrum in Nieuwegein).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk