Proef met papiercontainers geslaagd

De proef met de inzameling van karton en oud papier met behulp van minicontainers in Nieuwegein loopt nu een half jaar. In de proefwijk is door RMN (Reinigingsbedrijf Midden Nederland) gemiddeld ruim 30% meer papier en karton ingezameld dan in een vergelijkbare periode waarbij het papier nog gebundeld of in dozen werd ingezameld. RMN en de gemeente Nieuwegein bestempelen de proef dan ook als geslaagd.

De papierinzameling met minicontainers in de proefwijk wordt voortgezet. De betreffende inwoners hebben hierover een brief ontvangen. In november komt de nieuwe wijze van papier inzamelen aan de orde in het college en de raad van de gemeente Nieuwegein. Daarna wordt besloten hoe en wanneer deze wijze van inzameling in de rest van Nieuwegein wordt doorgevoerd. Omdat de scholen ook betrokken zijn gebeurt dit naar verwachting op zijn vroegst in schooljaar 2014-2015.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren