Problemen bij lokale omroep Nieuwegein e.o.

Sinds enige tijd kent Nieuwegein, IJsselstein en Lopik een lokale omroep. Een stichting die vooral leeft van subsidies. Zo krijgt zij jaarlijks structureel € 4.600 van de gemeente Lopik, € 12.914 van de gemeente IJsselstein en € 35.626,50 van de gemeente Nieuwegein ( € 1,30 per woonruimte). Over de kwaliteit is al lang gesteggel binnen de organisatie. Dit laatste heeft geresulteerd in een bestuurlijke ruzie. Hierdoor zijn vrijwilligers opgestapt en is het vertrouwen door een deel van de televisie medewerkers in het bestuur van de lokale omroep opgezegd. Momenteel is de vraag of de stichting de subsidie inkomsten op een goede manier kan verantwoorden aan haar subsidieverstrekkers.

De PvdA in Nieuwegein heeft naar aanleiding van bovenstaande kwestie een brief gestuurd aan het college van B & W in Nieuwegein. Hierin uit zij haar zorgen over de verleende subsidies. De verantwoordelijke wethouder van de gemeente Lopik, de heer Perlot wenst momenteel geen enkel commentaar te geven. Ook de gemeente IJsselstein is afwachtende. De verantwoordelijke wethouder van Nieuwegein, Hans Reusch, die overigens het grootste bedrag structureel pompt in deze stichting, is afwachtende en vindt dat het bestuur zelf de problemen moet oplossen.

Medewerkers van de lokale omroep laten onze redactie weten dat het bestuur geen enkel respect toont voor hun werk als vrijwilliger en dat er geen geld is om over te schakelen naar volledig digitaal, waardoor de lokale radio en TV voor een groot gedeelte alleen maar te zien en te horen is via het analoge netwerk. Het bereik blijft hierdoor minimaal en, zo geven enkele medewerkers aan: ‘Soms heb ik het idee dat wij de enige luisteraars zijn.’ Pim van Schijndel van de lokale omroep laat onze redactie telefonisch weten dat er gewoon geen middelen zijn om volledig digitaal te gaan en de omroep wil behoeden voor een financieel debakel want, zo zegt hij: ‘Ik wil dat de omroep er over vijf jaar nog is.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk