Prinses Margriet bij eeuwfeest Prins Hendrik internaat

Prinses Margriet was afgelopen zaterdag aanwezig bij het 100-jarig jubileum van het Prins Hendrik Internaat in Vreeswijk. Dit was het eerste internaat voor kinderen van binnenvaartschippers en werd in 1915 geopend door Prins Hendrik. Het jubileum werd gevierd met een reünie van leerlingen.

Tussen 1870 en 1950 groeiden tienduizenden kinderen op aan boord van binnenvaartschepen. Ze gingen meestal onregelmatig naar school of kregen een plekje in een kostgezin om ‘gewoon’ onderwijs te kunnen volgen. In het Prins Hendrik Internaat kregen de kinderen zowel onderwijs als kost en inwoning. Tegenwoordig wonen schipperskinderen tussen zes en achttien jaar vaak in een gezinshuis en gaan naar een school van hun eigen keuze.

Naast prinses Margriet zijn commissaris van de Koning in Utrecht, Willibrord van Beek en burgemeester Frans Backhuijs van Nieuwegein zaterdag bij de viering van het jubileum aanwezig.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren