Principeverzoek om vrijstelling voor aanleg visvijver

De gemeente heeft een principeverzoek ontvangen om een locatie in het park Oudegein te mogen gebruiken om daar gelegenheid te geven tot het tegen betaling vissen op forel.

Daarnaast wil aanvrager een nabij gelegen sportveld gebruiken om beach sporten mogelijk te maken en wil hij een sportkantine exploiteren. Eerstgenoemde activiteit (visvijver) is in strijd met het bestemmingsplan, maar het college is in principe bereid daarvoor een vrijstellingsprocedure op te starten. Commerciële exploitatie van een sportkantine en van het sportveld is niet gewenst, zodat het college hieraan geen medewerking verleent. Om de procedure daadwerkelijk op te starten dient aanvrager de plannen uit te werken en een formele bouwaanvraag in te dienen.

De aanvrager heeft al eerder een verzoek voor de aanleg van een visvijver in park Oudegein ingediend. Die is toen afgewezen omdat het een andere locatie betrof met een andere bestemming en de activiteiten in strijd waren met de beleidsnota “sein op groen”. De nieuwe aanvraag betreft een locatie nabij de korfbalvereniging, waarbij het eventueel wel mogelijk is gelegenheid te geven tot het tegen betaling vissen op forel.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk