Primeur voor Antonius Ziekenhuis Nieuwegein

Het Hartcentrum van het St. Antonius Ziekenhuis Nieuwegein heeft onlangs voor de eerste keer in de wereld een nieuwe operatie uitgevoerd, de zogenoemde Pulmonaal Vene Verwijdingsplastiek. Hierbij zijn twee afgesloten longaders van een patiënt gereconstrueerd en opnieuw vastgelegd aan het hart. De operatie werd uitgevoerd met gebruikmaking van de hart-longmachine. De CT-scan na de operatie heeft aangetoond dat de longaders weer volledig doorgankelijk zijn. Deze operatie wordt uitgevoerd bij patiënten die last hebben (gehad) van boezemfibrilleren.

Cardiothoracaal chirurg Bart van Putte: ”Het is fantastisch dat deze operatie geslaagd is. De patiënt beschikt nu weer over twee longen (in plaats van een) die allebei volledig functioneren. De patiënt krijgt hierdoor nu veel meer lucht waardoor de kwaliteit van leven aanzienlijk verbetert. Met deze operatie hebben we nu een effectieve behandeling om de complicaties van katheterablaties (het uitschakelen van het hartweefsel dat boezemfibrilleren veroorzaakt) te herstellen.“ De verwachting is dat zeker 50 patiënten per jaar met deze operatie geholpen kunnen worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren