Prijswinnaars KiKa Saté Sunday ‘in de boot genomen’

Afgelopen zaterdag 19 september en zondag 20 september werden de gelukkige prijswinnaars van de KiKa Saté Sunday loterij actie meegenomen voor een bootreis door Team KiKa Nieuwegein. In de boot van Kaptein Tonie Smits, bootsman Eric Martherus en lichtmatroos Tiny werden de prijswinnaars in de boot meegenomen voor een rondvaarttocht.

De winnaars van de KiKa Saté prijsvraag geheel rechts. Links Eric Martherus.

De rondvaart begon aan de handelskade richting de Wiersebrug. Daarna langs de Vreeswijksestraatweg, onder de Plettenburgerbaan door richting de Herenstraat. Even wachten voor de Rijnhuizerbrug. Eric Martherus heeft hier nog gewerkt als brugwachter eind jaren 70. De Rijnhuizerbrug was vroeger een groene draaibrug. Deze brug moest met de hand rondgedraaid worden. Wanneer de brug parallel aan het water was, konden er aan beide kanten scheepsvervoer plaats vinden. Daarna onder de Blauwebrug en de Zuidersluis door, rechtsaf het Amsterdam-Rijnkanaal op. Om daarna vervolgens via het Lekkanaal, de Prinses Beatrixsluis via de Lek weer aan te meren in het haventje van Zeilvereniging De Lek.

Nieuwegein vanaf de waterkant bekijken was weer eens iets anders en groener dan menigeen denkt. Zo ook de familie Kee, woonachtig in de passanten haven van Zeilvereniging De Lek in Vreeswijk. Onder het genot van een hapje en een drankje bekeken deze KiKa prijswinnaars Nieuwegein geheel van een andere kant. ‘Prachtig vonden zij het en dan ook nog door de Beatrixsluis varen. Echt imponerend!’ aldus Eric Martherus. Na deze rondvaart kregen de prijswinnaars ook een diner voor twee aangeboden door restaurant The Good Food uit Vreeswijk.

Wilt u ook eens in de boot genomen worden door Team KiKa Nieuwegein? Neem dan contact op met Jan The, de eigenaar van restaurant The Good Food! Hij weet er alles van!

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk