Prijswinnaars fotowedstrijd 75 jarig Prinses Beatrixsluis

Donderdagavond 28 november namen de drie winnaars van de fotowedstrijd ter gelegenheid van het 75 jarig bestaan van de Prinses Beatrixsluis is hun prijs in ontvangst. De fotowedstrijd leverde 74 foto’s op, ingediend door 33 fotografen. Rijkswaterstaat heeft de makers van de drie beste foto’s in het zonnetje gezet.

Directeur Ype Heijsman reikte op de sluis de prijzen uit: een afdruk op canvasdoek van de foto’s. De winnaars zagen hoe hun foto’s ook een mooie plek hebben gekregen in de bedieningsruimte van de sluismeesters. De maker van de allerbeste foto, Sander Copier, krijgt als extra prijs een tochtje met een patrouilleboot van Rijkswaterstaat aangeboden.

De drie winnende foto’s zijn heel verschillend. De winnende foto van Sander Copier geeft een bijna sprookjesachtige sfeer aan de sluis en laat ook de tijdgeest zien met oude binnen¬vaartschepen in beeld. Sander vertelde dat hij speciaal voor de wedstrijd de foto heeft gemaakt en tussen licht en donker in, het perfecte moment voor zijn ogen zag verschijnen. De foto van Sybrand Treffers (tweede prijs) roept een gevoel van snelheid en dynamiek op en is gemaakt vanaf een uitvarend schip in de sluiskolk. Ralf Kruis (derde prijs) leverde een verstilde sfeerfoto vanuit een minder gebruikelijke invalshoek.
De drie winnaars genoten niet alleen van het in ontvangst nemen van hun prijs, maar ook van het in het donker een kijkje mogen nemen in de bedieningsruimte terwijl er volop geschut werd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren