Prijsvraag duurzaam Nieuwegein en Rundu

Roel van den Bosch is winnaar geworden van de duurzaamheidsprijsvraag ter gelegenheid van de duurzame dag 26 mei. Vraag was naar nieuwe ideeën om in Nieuwegein en Rundu de millenniumdoelen te bevorderen. Zijn idee is om meer te gaan doen met Oikocredit, een vorm van crowdfunding van een lening om een bedrijfje in Rundu te laten starten als middel om extreme armoede te bestrijden. Na verloop van een jaar wordt de lening weer terugbetaald en kan de volgende ervan profiteren.

Zowel mondeling als schriftelijk zijn veel ideeën aangedragen ter bestrijding van extreme armoede in Nieuwegein en Rundu, millenniumdoel 1. Ook voor bevordering van fairtrade kwamen veel mogelijkheden binnen, millenniumdoel 8. En ook suggesties om alle kinderen naar school te krijgen in Nieuwegein en Rundu, millenniumdoel 2.

De Werkgroep Rundu coördineert alle initiatieven in Nieuwegein in het kader van de stedenband met Rundu in Namibië. De activiteiten concentreren zich op projecten die betrekking hebben op de millenniumdoelen 1,2 en 8. Kenmerk van alle projecten is de kleinschaligheid en het ontbreken van overheadkosten: maximaal effect dus.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren