Preventieve Burgernetactie Nieuwegein

Vanwege een toename van auto-inbraken in de wijken Galecop, Jutphaas / Wijkersloot, Doorslag en Zuilenstein, voornamelijk in het weekend gepleegd, voeren politie en gemeente vrijdag 28 oktober een preventieve Burgernetactie uit in deze wijken.

Deelnemers aan Burgernet in deze wijken krijgen een bericht op hun telefoon met de oproep extra alert te zijn op auto-inbraken en verdachte situaties direct aan de politie te melden via 1-1-2. Gemeente en politie zetten Burgernet in, naast hun reguliere methoden om deze misdrijven aan te pakken.

Burgernet is een samenwerkingsverband tussen gemeente, politie en burgers om verdachten en vermiste personen te vinden. Incidenteel gebruiken we Burgernet ook preventief, als er grote kans is dat er misdrijven gepleegd worden. Als er bijvoorbeeld een hausse aan woning- of auto-inbraken in een bepaalde wijk is, kan Burgernet daar preventief ingezet worden. Deelnemers worden geattendeerd op deze misdrijven, met de oproep om de politie te waarschuwen bij verdachte situaties. Het doel daarvan is misdrijven voorkómen en daders op heterdaad aanhouden.

Nieuwegein is de eerste Burgernetgemeente in Nederland. Burgernet bestaat hier al sinds 2004 en heeft meer dan 3.250 deelnemers. Burgernet wordt op dit moment in vrijwel de hele provincie Utrecht ingevoerd en heeft ruim 43.000 deelnemers in onze provincie. Landelijk zijn dat er meer dan 400.000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk