Presentatie Vreeswijkse kunstenaars tijdens feestweek

Tijdens de feestweek van 7 t/m 15 september in Vreeswijk worden, naast de braderie en de boekenmarkt, kunstenaars uit Vreeswijk maar eigenlijk uit heel Niewegein in de gelegenheid gesteld om hun werk of hobby te exposeren op de kunstenaarsmarkt.

Op woensdagmiddag 11 september staan onder andere bij de Oude Sluis kramen, deze zijn gratis voor diegene die wil laten zien welke artiest er in zich huist. Kunnen bezoekers uw werk ook kopen dan moet u een kraam huren. Opgave en inlichtingen bij Margriet Mannak: 030 – 60 620 02.

Door het slechte weer kon op de avond voor Koninginnedag de “Pieremachocheltocht” geen doorgang vinden. Gelukkig is er een herkansing want er was zeker belangstelling voor. Vrijdagavond 13 september organiseert Platform Vreeswijk in samenwerking met Winkelcentrum Vreeswijk de lang verwachte Pieremachocheltocht op het oude dorp.

Deelnemers mogen meedoen met alles wat drijft, vaart en zich kan voortbewegen op het water en deze versierd en verlicht hebben. Onder leiding van Ad Elbertse en zijn assistente Monique de Beer beoordeelt een speciale jury de Pieremachochels op: zee- of kolkwaardigheid, originaliteit, voortstuwingswijze, creativiteit en de kleding van de bemanning.

De Reddingsbrigrade IJsselstein draagt zorg voor de veiligheid op het water. De start is om 20.00 uur bij de Helling en er zijn diverse leuke prijzen in de wacht te slepen. Deelname is gratis na het ingevulde inschrijfformulier voor 1 september te hebben ingeleverd bij het Buurthuis op het Fort of bij Lies Monster, Dorpsstraat 52.

Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij: Buurthuis Vreeswijk, Slagerij Koekman, Woninginrichting Sluys, De Gildenborch, Com4Sport en Report Mannenmodezaak. Voor meer inlichtingen: Lies Monster: 030 – 60 184 34.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk