Presentatie plannen toekomstplannen Fort Vreeswijk

Dinsdag 26 november is er een gespreksavond voor bewoners van Vreeswijk over de toekomst van Fort Vreeswijk. Het Wijkplatform Vreeswijk (WPV) gaat in gesprek met bewoners over de plannen die ontwikkeld zijn om Fort Vreeswijk, in zelfbeheer van de wijkbewoners, open te houden. Ook dan worden de plannen gepresenteerd en wordt aan bewoners hun reactie gevraagd. De reactie van bewoners op de plannen die er nu liggen is nodig om verder te kunnen met de uitwerking ervan. Daarnaast worden bewoners deze avond geïnformeerd over hoe ver het Wijkplatform is met het ontwikkelen van een plan voor de toekomst en wat er de komende maanden nog moet gebeuren voordat er, in het voorjaar van 2014, een definitief besluit genomen kan worden.

Het WPV wil het Fort Vreeswijk behouden voor gebruik door bewoners, verenigingen en ondernemers. Zorg-en-welzijnsactiviteiten moeten ook in Vreeswijk aangeboden blijven worden. Het WPV vindt dat iedere bewoner zo lang mogelijk zelfstandig in de wijk moet kunnen blijven wonen. Dat kan alleen als de basisvoorzieningen voor zorg en welzijn voor iedereen toegankelijk zijn en goed bereikbaar aangeboden worden. Daarnaast wil het WPV in samenwerking met de gemeente het Fort Vreeswijk actief in gebruik houden om verloedering van het Fort tegen te gaan.

De gemeente geeft aan dat het mogelijk is in een wijk een buurtcentrum open te houden. Dat betekent dat Fort Vreeswijk een wijkvoorziening in zelfbeheer kan worden en er participanten gezocht worden. Samen met de gemeente gaat het WPV kijken of we het Fort kunnen open houden voor de Vreeswijkse gemeenschap. De avond op Fort Vreeswijk is bestemd voor inwoners van Vreeswijk en duurt van 19.30 uur tot 21.30 uur. Inloop met koffie en thee vanaf 19.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk