Prentbriefkaart van de week

Naast het nieuws vindt u op De Digitale Stad Nieuwegein ook veel informatie over het heden en het verleden van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Kijk eens naar de rubriek: Toen & Nu of De Oude PEN en de Prentbriefkaart van de week. Deze week  een overzichtsfoto vanaf de Emmabrug (Hoge Brug) over de Koninginnensluis uit 1910.

Het belang van de prentbriefkaart voor de historische wetenschap is lange tijd door de archiefbeherende instanties onderschat. Toch zijn het juist de prentbriefkaarten, die ons een aardig beeld geven van de veranderingen in onze samenleving.

Deze week een overzichtsfoto vanaf de Emmabrug (Hoge Brug) over de Koninginnensluis. De kaart komt uit 1950 en is uitgegeven door H.C. van Dijk uit Vreeswijk en gedrukt door Jos Pe in zwart/wit uit Arnhem. Op de voorgrond weiland en volkstuintjes. In het midden op de achtergrond de Barbarakerk. Deze kerk is in 1910 in gebruik genomen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren