Prentbriefkaart van de week

Naast het nieuws vindt u op De Digitale Stad Nieuwegein ook veel informatie over het heden en het verleden van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Kijk eens naar de rubriek: Toen & Nu of De Oude PEN en de Prentbriefkaart van de week. Deze week een prentbriefkaart met een ‘gezicht op Jutphaas.’

Het belang van de prentbriefkaart voor de historische wetenschap is lange tijd door de archief-beherende instanties onderschat. Toch zijn het juist de prentbriefkaarten, die ons een aardig beeld geven van de veranderingen in onze samenleving.

Op de ansicht ziet u een gezicht over het Merwedekanaal op een rij panden aan de Dorpsstraat te Jutphaas uit het oosten. De gemeenten Jutphaas en Vreeswijk zijn per 1 juli 1971 samengevoegd tot de nieuw gevormde gemeente Nieuwegein. De straatnaam Dorpsstraat is in 1971 gewijzigd in Herenstraat.

Jutphaas

De kaart in het archief van deze week komt ongeveer uit 1903. De uitgever van de kaart was P. Smit uit Vreeswijk. en is gedrukt in zwart/wit. De foto is gemaakt door Smeekes & van Schaik uit Utrecht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk