Prentbriefkaart van de week

Naast het nieuws vindt u op De Digitale Stad Nieuwegein ook veel informatie over het heden en het verleden van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Kijk eens naar de rubriek: Toen & Nu of De Oude PEN en de Prentbriefkaart van de week. Deze week een prentbriefkaart met een zicht op de Doorslag in de Hollandsche IJssel. De kaart komt uit 1915.

Het belang van de prentbriefkaart voor de historische wetenschap is lange tijd door de archiefbeherende instanties onderschat. Toch zijn het juist de prentbriefkaarten, die ons een aardig beeld geven van de veranderingen in onze samenleving.

Op de ansicht ziet u het gezicht op de sluis in de Hollandsche IJssel bij de Doorslag te Jutphaas uit het noordoosten; met links een gebouw van de N.V. Jutfaase Olieslagerij en Lijnkoekenfabriek Cockuyt, in het midden de oliemolen en rechts de IJsselsteinseweg.

De kaart in het archief van deze week komt uit 1915. De uitgever van de kaart was M.G. la Fèbre en het is een prentbriefkaart naar foto. De drukker is onbekend en gedrukt in zwart/wit.

Doorslagsluis

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk