Prentbriefkaart van de week

Naast het nieuws vindt u op De Digitale Stad Nieuwegein ook veel informatie over het heden en het verleden van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Kijk eens naar de rubriek: Toen & Nu of De Oude PEN en de Prentbriefkaart van de week. Deze week een prenbriefkaart met een zicht op de Handelskade gezien in noord-westelijke richting omstreeks 1915.

Het belang van de prentbriefkaart voor de historische wetenschap is lange tijd door de archiefbeherende instanties onderschat. Toch zijn het juist de prentbriefkaarten, die ons een aardig beeld geven van de veranderingen in onze samenleving.

De Handelskade omstreek 1915. In het pand met de trapgevel is in die tijd het cafe van E. Menthen gevestigd. In 1950 werd het cafe en restaurant gesloten en het pand werdverkocht aan C. Baars, die er een meubeltoonzaal in vestigde. In het pand De Concurent is de grutterswinkel van C. Lenten gevestigd. Nu biedt het onderdak aan het Transportbedrijf N. Brouwer.

De kaart in het archief van deze week komt uit 1915. De uitgever van de kaart was P. Smit. De drukker was Brinio en gedrukt in zwart/wit.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren