Prentbriefkaart van de week

Naast het nieuws vindt u op De Digitale Stad Nieuwegein ook veel informatie over het heden en het verleden van de dorpen Jutphaas en Vreeswijk. Kijk eens naar de rubriek: Toen & Nu of De Oude PEN en de Prentbriefkaart van de week. Deze week een collage van foto’s van de Prins Hendrikschool met internaat voor schipperskinderen. De ansichtkaart komt uit 1965.

Het belang van de prentbriefkaart voor de historische wetenschap is lange tijd door de archiefbeherende instanties onderschat. Toch zijn het juist de prentbrief- kaarten, die ons een aardig beeld geven van de veranderingen in onze samenleving.

De kaart in het archief van deze week komt uit 1965. Er staan vijf afbeeldingen op: v.l.n.r. en v.b.n.b.: Buitenverblijf ‘Aan Hoger Wal’, kapel, internaat, school en school en internaat.

De uitgever van de kaart was de Prins Hendrikschool zelf. De drukker was van Leer’s fotoindustrie NV en gedrukt in zwart/wit.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren