Prefab SIP tuinhuizen: het nieuwe snelbouwalternatief?

We weten allemaal dat een geschikte woning vinden in Nederland nog nooit zo moeilijk was. Het bouwen van nieuwe huizen wordt steeds lastiger en bestaande woningen gaan qua prijzen nog altijd door het dak. Toch zit de techniek niet stil en zijn er steeds meer ingenieuze manieren om huizen te bouwen. Eén van die manieren is prefab bouwen met Structural Insulated Panels (SIP). Maar wat is dat precies en op welke manier draagt dat bij aan de moderne huizenmarkt?

Gebruik prefab SIP voor tiny houses
Een oplossing voor het woontekort is het zelf bouwen van je tiny house. Hoewel klein wonen in Nederland niet zo aantrekkelijk klinkt, heeft een vrijstaande woning bouwen op een plaats naar keuze juist veel voordelen. Klein wonen zorgt voor een lage ecologische voetafdruk. Je verbruikt immers veel minder energie. Je kunt daarnaast bijvoorbeeld wel veel buitenruimte krijgen naast je tiny house. Met de steeds warmere zomers, is dat zeker geen overbodige luxe.

Zelf bouwen of laten bouwen?
Het zelf bouwen van je tiny house is een flinke klus. Veel mensen laten daarom hun tiny house door een erkend bedrijf bouwen. Een goede partner is bijvoorbeeld tuinhuisjesonline.nl. Deze aanbieder kan huisjes snel en redelijk goedkoop voor je maken door gebruik te maken van prefab SIP. Bij prefab denk je al snel aan betonblokken die al zijn gemaakt in de fabriek. Prefab SIP is echter een nieuw alternatief in de wereld van zelf bouwen.

Dat is een manier van huisjes bouwen waarbij onderdelen al van tevoren in de fabriek in elkaar gezet zijn en zo eigen als een soort Lego-bouwpakket in elkaar worden gezet op de plaats waar je je tiny house wilt plaatsen.

SIP is bovendien, zoals de afkorting al doet vermoeden (Structual Insulated Panels), een manier van bouwen die voldoet aan alle moderne eisen die gelden voor isolatie. Een tiny house lijkt op het oog een soort luxe schuurtje of tuinhuisje, maar fungeert in werkelijkheid als een volwaardige woning of vakantiehuisje.

Kies de juiste plaats voor je huisje
Er zijn steeds meer plaatsen waar de gemeente mensen hun eigen tiny house laat bouwen. Als je zelf je oog hebt laten vallen op een stukje grond moet je wel rekening houden met de omgevingswet. Vraag je vergunning bij de gemeente dus op tijd aan. Als je gebruikmaakt van Prefab SIP hoef je je gelukkig geen zorgen te maken over de isolatieregels. Dat scheelt al een heleboel kopzorgen in je missie om je eigen huisje te bouwen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk