Praktisch Verkeersexamen Lucas Galecop

Op vrijdag 17 April j.l. was het zover voor leerlingen van groep 7 van basisschool Lucas Galecop. Tijdens deze stralende frisse morgen startte in samenwerking met andere basisscholen voor de leerlingen om 09.00 uur het praktisch verkeersexamen.

Tijdens het schriftelijk examen werd al getoetst of de leerlingen de verkeerskennis beheersen en voldoende inzicht hebben in verkeerssituaties. Ook de fietscontrole eerder deze maand maakt onderdeel uit van het verkeersexamen.

De leerlingen fietsten in fel gekleurde hesjes de uitgezette route, langs controlepunten waar hulpouders aan de hand van een controlelijst vaardigheden zoals beheersing van de fiets (remmen, bochten nemen, etc.) en sociaal gedrag (helpen, hinderen) toetsten.

Ook dit jaar zijn de verkeersouders Ronnes Vianen en Richard de Boer, beiden lid van de Oudervereniging van Lucas Galecop weer trots op de groep 7-leerlingen die hun examen vandaag met goed gevolg hebben afgelegd.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren