Praatgroep voor kinderen gescheiden ouders

Op woensdag 18 april start VitrasCMD op de Zoutkamperschans met de spel- en praatgroep voor kinderen van gescheiden ouders. De groep is speciaal ontwikkeld om kinderen van 8 tot 12 jaar te helpen om de scheiding van hun ouders beter te begrijpen. In acht bijenkomsten leren kinderen spelenderwijs om te gaan met problemen, de eigen grenzen aan te geven, gevoelens te uiten en nog veel meer. Na afloop van de cursus begrijpen kinderen de echtscheiding beter en kunnen ze beter omgaan met de veranderde thuissituatie.

VitrasCMD: ‘Een scheiding tussen ouders is voor alle gezinsleden een heftige gebeurtenis. Kinderen kunnen daar niet altijd over praten. Dit kan gevolgen hebben voor hun gevoel van eigenwaarde, voor schoolprestaties en later bij het krijgen van een eigen relatie. Een spel- en praatgroep kan helpen om de nieuwe situatie onder ogen te zien en ook weer toekomstperspectief te krijgen. De kinderen ervaren dat zij niet de enige zijn in een dergelijke situatie, ze kunnen elkaar steunen en tips voor moeilijke situaties geven.’

Er zijn acht wekelijkse bijeenkomsten op de woensdag, start 18 april 2012. Van 13.30 – 14.45 uur. Voor de ouders zijn er twee ouderbijeenkomsten De bijeenkomsten voor ouders zowel als voor de kinderen vinden plaats bij het algemeen maatschappelijk werk in Nieuwegein, Zoutkamperschans 3-6. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Mariet Ferguson, tel. 030 2192852.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk