Katern

Praat mee over sportaccommodatie Doorslag tijdens Avond van de Raad

Op donderdag 18 februari is er weer een digitale Avond van de Raad. Publiek kan helaas niet worden toelaten, online kan de vergadering wel worden gevolgd. De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda:

Informatieve vergadering gepland over City 4D Systeemkeuzen:
Het college gaat in op de Voortgang van de ontwikkeling van City en de nadere uitwerking van de duurzaamheidsambities van City in de rapportage City 4D – Systeemkeuzes. Na de vaststelling van de Gebiedsopgave City (dec. 2019) is verder gewerkt aan de ambitie om de duurzaamste binnenstad van Nederland te realiseren. De verschillende duurzaamheidsthema’s zijn in samenhang met elkaar onderzocht en geoptimaliseerd. Dat leidt tot een aantal keuzes die het college in de raad van april en mei 2021 willen laten vaststellen, bijvoorbeeld ten aanzien van energie en klimaatadaptatie.

Deze avond is bedoeld om de gemeenteraad inzicht te geven in de keuzes en hoe die tot stand zijn gekomen. Met de vaststelling van City 4D (de systeemkeuzes) is de kaderstelling voor City afgerond. Samen met het bestemmingsplan City (inclusief omgevingskwaliteitsplan City) zijn dan alle kaders voorhanden om Ontwikkelkaders voor de verschillende ontwikkellocaties op te stellen en daar waar de gemeente eigenaar van de grond is, tenders op te stellen.

De online vergadering begint om 20.00 uur en is te volgen via: www.nieuwegeinseraad.live/stream1

Praat mee over sportaccommodatie Doorslag
In zaal 008, op de begane grond in het Stadshuis vindt een Raadsvoorbereidende vergadering plaats. De volgende onderwerpen staan onder andere op de agenda:

    • Raadsvoorbereidend: MFA sportaccommodatie Doorslag, bespreking met meesprekers
      De gemeenteraad neemt in uitvoering van een eerder raadsbesluit nu een besluit over het plan onderwijshuisvesting in de wijk Doorslag. Voor ligt de keuze voor een Multifunctionele Accommodatie (MFA) (kindcentrum) en Gymzaal plus op de locatie Groenling. Het treffen van verkeersmaatregelen direct rond en in de buurt van het kindcentrum aan de Groenling is ook onderdeel van dit besluit.
    • Raadsvoorbereidend: MFA sportaccommodatie Doorslag, bespreking zonder meesprekers (21:05 uur)

Deze online vergadering begint om 20.00 uur is te volgen via: www.nieuwegeinseraad.live/stream2

Meespreken bij sportaccommodatie Doorslag?
De gemeenteraad hoort graag de geluiden uit de stad over dit onderwerp. Aanmelden kan tot uiterlijk 24 uur van tevoren via griffie@nieuwegein.nl De griffie zorgt dan voor deelname aan de vergadering. Vermeld hierbij ook in 2 regels waarover je graag het woord wenst te voeren.

Tot slot
Klik hier voor de volledige agenda en alle vergaderstukken van de Raadzaal en zaal 008.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren