Praat mee over de koers van City, de binnenstad van Nieuwegein

De binnenstad van Nieuwegein is volop in ontwikkeling. De komende jaren wordt er nog geïnvesteerd in extra woningen, het tramstation en de levendigheid van City. Inwoners die graag willen meedenken over de toekomst van City zijn van harte welkom deel te nemen aan het stadsgesprek in het Stadhuis op dinsdag 12 september van 19.30 uur tot 21.30 uur. Centraal staat de vraag: “Wat is er nodig om City verder te ontwikkelen tot een centrum waar je graag wilt wonen, werken en winkelen?”

Hoe ziet het programma eruit?
Op het programma staat een inleiding door professor Rijnaarts, expert in duurzaamheid. Hij daagt ons uit om door een andere bril te kijken naar City en na te denken over de toekomst. Aan thematafels gaan we daarna in discussie over de volgende thema’s:
– Wonen: voor wie willen we bouwen en wat voor woonbuurten willen we creëren?
– Werken: wat voor bedrijvigheid voegt iets toe aan City?
– Verblijfsklimaat: wat maakt de openbare ruimte prettig om te verblijven?
– Duurzaamheid: hoe verduurzamen we City?
– Mobiliteit: hoe zorgen we ook in de toekomst voor een goed bereikbare binnenstad?

Wilt u meepraten op het digitale forum?
Kunt u niet komen of wilt u vanuit uw huiskamer meedenken over de toekomst van City? Dat kan via www.nieuwegein.nl/stadsgesprekcity. U vindt daar een link naar het digitale forum. Graag lezen wij daar uw ideeën over City. U kunt dit ook nog doen na afloop van het stadsgesprek. Het forum staat open tot 18 september.

Wat doen we met de uitkomsten?
De uitkomsten van het stadsgesprek worden verwerkt in een koersdocument voor City. Het koersdocument bouwt door op de visie op de binnenstad uit 2013 (het OOB2013) en vormt samen met het bestemmingsplan het volledige beoordelingskader voor nieuwe initiatieven. Het koersdocument wordt in november 2017 voorgelegd aan de gemeenteraad voor besluitvorming.

Aanmelden?
Wilt u deelnemen aan het stadsgesprek? U kunt zich tot en met 5 september 2017 aanmelden via city@nieuwegein.nl.

Hoe is de relatie met andere plannen in City?
Eerder dit jaar zijn informatiebijeenkomsten georganiseerd over o.a. de bouwplannen voor de HN-locatie en de Doorslagzone. Deze plannen zijn al in een vergevorderd stadium. Voor andere delen in de binnenstad, zoals West en het Stationsgebied, zijn er nog geen plannen. Wel ligt er een verouderd bestemmingsplan wat de contouren aangeeft van wat er gebouwd mag worden. Momenteel is de gemeente bezig met de actualisatie van dit bestemmingsplan. In het koersdocument wordt beschreven welke nieuwe ambities er zijn voor City.

2 thoughts on “Praat mee over de koers van City, de binnenstad van Nieuwegein

  1. hessel

    Geen woontorens in de Doorslagzone. Laat dat een mooi stukje groen blijven.

  2. hessel

    Wethouder Lubbinge heeft geprobeerd city plaza iets geweldigs te maken maar dat is mislukt, hebben mijn mede inwoners van Nieuwegein er nu wel vertrouwen in dat dit gaat lukken ? Ik niet.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren