Portret van de week: ‘Wie in Nieuwegein trekt daar zijn Pokerface?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Eric Sinke.

Arend Bloemink: ‘Of ik bang ben voor honden, vraagt Annet, echtgenote van het Portret van deze Week, me. Ik mompel iets van ’nou dat vat wel mee’ en ‘dat hangt er een beetje vanaf’. Reden voor Annet om, onder een verontschuldigend ‘hij doet niks, is alleen erg enthousiast’, het mooie dier naar de gang te verplaatsen.’

‘Het Portret zakt op zijn gemak, en waarom niet – hij is tenslotte in zijn eigen huis, onderuit in de hoek van de bank en begint vol enthousiasme te vertellen over zijn hobby. Of eigenlijk over hun gezámenlijke hobby, want Annet was ooit degene die Eric (het Portret) liet kennismaken en verder enthousiasmeerde voor zijn hobby. Toen Eric eenmaal de smaak te pakken had, werden ook de kinderen er succesvol in betrokken. En nu beoefent Eric zijn hobby in gezinsverband zelfs als training voor de wedstrijden waaraan hij deelneemt. Wedstrijden, waarin hij dermate succesvol is, dat hij zich nu geplaatst heeft voor de finale die op 10 december aanstaande gespeeld wordt in het Nijmeegse Goffertstadion…’

‘Maar wat is nu toch die hobby, die Eric Sinke uit Batau beoefent? Die hobby waarvoor hij zelfs in gezinsverband oefent en traint…’

Maak middels de antwoorden die Eric Sinke op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft nader kennis met hem, met zijn hobby, met zijn ándere interesses en werkzaamheden en met zijn mening over Nieuwegein.’

Wie ben je?
Mijn naam is Eric Sinke, 57 jaar , ik ben geboren en getogen in Schiedam. Maar omdat mijn huidige vrouw samen met haar 2 kinderen in Nieuwegein woonde hier na toe verhuist. Al vanaf kinds af aan ben ik een fanatiek spelletjes mens. Op mijn 8e zat ik al samen met mijn oudere broers en onze vader aan de keukentafel te klaverjassen. Een aantal jaar geleden toen pokeren populair was op televisie raakte ik door dit spel gefascineerd en toen zich de kans voordeed om op de Rotonde in Enspijk waar wij een stacaravan hebben deel te nemen aan een heus Pokertoernooi leerde ik via een vriend de spelregels en kneepjes van Poker en deed voor de 1e keer mee aan een toernooi. Toen ik 2 weken later weer deelnam en direct 2e werd van 60 deelnemers was ik helemaal verknocht aan het spel. De 2e stap was zelf een pokerset aanschaffen om samen met familie en vrienden thuis te kunnen spelen, ons hele gezin leerde pokeren. Drie jaar geleden zag ik dat in Utrecht een voorronde was van Pokeren.nl en ik besloot om af en toe deel te nemen aan een toernooi, verder dan de laatste 25 kwam ik echter niet. Dit jaar bereikte ik in Schiedam en Amsterdam de finaletafel waardoor ik automatisch geplaats ben voor de landelijke finale op 10 december in het Goffert Stadion in Nijmegen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben niet meer werkzaam in loondienst maar als vrijwilliger ben ik Buddy bij U-centraal. Op dit moment heb ik 2 cliënten die ik wekelijks een bezoek breng en waarmee ik allerlei activiteiten onderneem zoals bijvoorbeeld boodschappen doen, wandelen, of dingen ondernemen die zo normaal gesproken niet alleen kunnen doen. Ook heb ik als kookmeester 4 jaar kookles gegeven op SBO de Evenaar in Nieuwegein.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
In 2006 ben ik in Batau-Noord gaan samen wonen met Annet, het jaar erna zijn we getrouwd in het Gemeentehuis van Nieuwegein. We wonen nu al 11 jaar in de Batau.

Wat vind je van Nieuwegein?
In het begin was het wel even wennen, ik was Schiedam en Rotterdam gewent en ik weet nog wel dat toen ik na 2 maanden Nieuwegein een Kerstboom wilde kopen ik verbaasd was dat er zo weinig verkoopplaatsen waren. In Schiedam waren bomen te koop op de hoek van bijna elke straat. Ook als ik s ’avonds na tienen even iets te eten wilde halen dan waren de snackbars en shoarmatenten dicht terwijl in Schiedam je tot 2 uur s ’nachts terecht kon. Wat me verder wel opviel was dat Nieuwegein een erg groene stad is met veel bomen, plantsoenen en parken en ook vooral een hele schone stad. Wel miste ik een echt winkelcentrum in het hart van de stad hoewel dat de laatste jaren met de uitbreiding van CityPlaza enorm verbeterd is.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Ik mis in Nieuwegein wel een beetje de saamhorigheid in de wijk en het contact tussen mensen onderling in de straat. Het valt me op dat mensen elkaar in de straat nauwelijks kennen. Dit zou verbeterd kunnen worden.

Kent u iemand die iets speciaals doet en in Nieuwegein woont? Laat het onze redactie weten, wellicht komt hij/zij dan in het ‘Portret van de week’. Stuur ons haar/zijn contactgegevens: redactie@pen.nl en wij doen de rest.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk