Portret van de week: ’Wie doet daar de nagels in Nieuwegein’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Mirjam van Galen.

Arend Bloemink: ‘Daar is ze dan, het portret van déze week. Een vrouw met een fijne uitstraling. Een tot in de (nagel)puntjes verzorgde dame. Een en al vriendelijkheid, hartelijkheid. Vreemd eigenlijk dat ik, enkele uren nadat ik haar fotografeerde, op Facebook lees dat ze bloednerveus was voor de fotoshoot. Niets, maar dan ook niets heb ik daarvan gemerkt… ‘

‘Ze wil het liefst in haar nagelstudio worden gefotografeerd. Achter haar behandeltafel. Op haar eigen, vertrouwde plekje. Daar ben ik het hartgrondig mee eens. Ik vind het belangrijk dat men zich vertrouwd en prettig voelt tijdens de portretsessie.’

‘Net als ik, na een kort kennismakend babbeltje, voorstel dan maar te gaan beginnen, vraagt Mirjam me of het goed is dat haar zoon wat foto’s maakt van onze fotoshoot. Ik vind het prima. En zo worden de fotograaf en zijn model babbelend, grappend, fotograferend gefotografeerd. De ‘werkfoto’s’ zien er overigens prima uit!’

De zoon van Mirjam maakte bovenstaande foto van onze fotograaf Arend Bloemink

Maak, middels de antwoorden die Mirjam van Galen op de vijf áltijd dezelfde vragen geeft, nader met haar en met haar nagel-creativiteiten kennis.

Wie ben je?
Ik ben Mirjam van Galen, 46 jaar, getrouwd en moeder van 4 zonen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben fulltime nagelstyliste in mijn salon aan huis. Ik ben gespecialiseerd in nail art en verschillende nagelsystemen. In mijn salon gaat kwaliteit en service boven kwantiteit en gebruik ik uitsluitend producten die goedgekeurd zijn door de Europese Unie. Inmiddels heb ik een fijne klantenkring waarvan ik met recht kan zeggen dat ik met iedere klant een band heb.

Als nagelstyliste zorg je er namelijk niet alleen voor dat de klant met mooie verzorgde handen de deur uitgaat maar je bent ook een soort therapeut. Aan mijn nageltafel wordt gelachen en gehuild. Mijn klanten vertellen hun verhaal, of deze nu vrolijk is of verdrietig.

Ik volg het hele jaar door trainingen om op de hoogte te blijven van de laatste trends en ontwikkelingen op mijn vakgebied. Zo heb ik zojuist 3 dagen training gehad van Pisut Masanong die gespecialiseerd is in realistisch schilderen op nagels. Prijstechnisch is dit misschien niet iets voor in de salon maar het is gewoon heerlijk om met Art bezig te zijn, in mijn geval op nagels.

Daarnaast werk ik freelance mee op beauty beurzen waar ik workshops geef en producten verkoop die vooral gebaseerd zijn op Russische Nail Art en Nail Design omdat Rusland echt een voorloper is op dit gebied.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik ben geboren in Utrecht en woonde daar in Zuilen, Betonbuurt. Ik woon vanaf mijn elfde in Nieuwegein, ik heb een uitstapje gemaakt naar Vianen maar na mijn echtscheiding destijds ben ik weer terug verhuisd naar Nieuwegein. Als het aan mij ligt ga ik hier ook niet meer weg.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik vind Nieuwegein erg fijn om te wonen. Ik woon in de wijk Zandveld waar je echt nog het dorpse gevoel hebt, je merkt dat het tegen het oude dorp aan ligt. Iedereen kent elkaar en de sociale controle is fijn. Ik woon in een straat met hele fijne buren waar je elkaar nog kent en iedereen klaar staat voor elkaar. In onze wijk zeg je elkaar nog gedag of maak je een praatje. Of je de ander nu kent of niet.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Ik denk dat er meer mag komen voor de jongeren. Het Geinbeat Festival ligt mij na aan het hart en dat zou ik graag terugzien zoals het festival er vroeger was. In het park, 2 dagen lang met leuke bands en kraampjes. Helaas wordt er steeds minder subsidie vrij gemaakt voor dit festival en wordt de organisatie steeds meer aan banden gelegd dat het festival niet meer zo kan zijn als het vroeger was.

3 thoughts on “Portret van de week: ’Wie doet daar de nagels in Nieuwegein’

  1. Pia

    Erg leuk interview met een sprankelende en gedreven nagelstyliste. Mirjam is een topper in haar vakgebied. Buiten dat is het een gezellig en mooi mens. Van binnen en van buiten

  2. Jannie de Kruijf

    Mirjam is een lieve meid. Een mensen- mens en vakvrouw.

  3. Marij Oostrom

    Vandaag voor het eerst mijn nagels laten doen bij Mirjam. Het woord NAILART klopt helemaal, ze maakt er echt een kunstwerkje van. Werkt keurig netjes, legt alles goed uit, al met al een topper. Een aanrader om naar haar toe te gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren