Portret van de week: ‘Wie zorgt ervoor dat we wat weerbaarder worden in Nieuwegein?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Jolanda Romijn.

Arend: ‘Vanmiddag. Twee uur. De Meander. Morelgaarde. Mooi. Tot straks.’ ‘In deze bewoording bevestigde ik mijn afspraak met het Portret van de Week. Duidelijke communicatie, zo constateerde Jolanda die middag om even over tweeën. Ze had zojuist met groep vijf van De Meander een training weerbaarheid genoten. ’Stevig staan’, zo doceerde ze me terwijl ze zich stevig voor me positioneerde en haar handen als een afwerende bokser voor zich hield.’ 

‘We beginnen met pratend portretteren voor een kleurrijke wandversiering. Een kunstwerk van de hand van een van haar BSO-collega’s. Daarna verplaatsen we ons naar een van de, met stevig plastic afgedekte, tafels in de BSO-ruimte waar twee collega’s trachten zich in en op de achtergrond zo onzichtbaar mogelijk te maken. Tevergeefs, tot Jolanda’s plezier…’

Leer door middel van de antwoorden die Jolanda Romijn op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft meer over haar, over haar werkzaamheden en over wat zij van Nieuwegein vindt.

Wie ben je?
Mijn naam is Jolanda Romijn 51 jaar, getrouwd met Marcel, moeder van zoon Koen , werkzaam bij KMN Kind & co op de VSO en BSO bij de Kameleon en op obs de Meander, vrijwilliger bij de A4D, mantelzorger maar boven alles ben ik positief ingesteld denk ik in mogelijkheden en pak ik problemen of obstakels (zoals ik ze noem) met beide handen aan.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Naast een gezellig en sociaal leven werk ik 5 dagen in de week op de leukste BSO van Nieuwegein “de kameleon” .
De kameleon is gevestigd in obs de Meander waar onze zoon in 2004 naar toe ging, vrij snel ging ik allerlei klusjes voor school doen.

Mijn aanwezigheid werd ook door de toenmalige collega’s van de Kameleon opgemerkt en ze vroegen of ik bij hun kwam werken.

Mijn werkzaamheden waren toen elders maar zoals je zo vaak zegt het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en ik heb toen de stap genomen om bij de kameleon te gaan werken, tot op de dag van vandaag geen spijt. Ik begin al vroeg op de VSO en eindig de dag op de BSO dit werk doe ik al 11 jaar en het verveeld geen dag want het werken met kinderen geeft enorm veel energie.

Sinds kort ben ik ook officieel in dienst bij Robijn , vestiging de Meander waar het allemaal is begonnen.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
We kwamen in februari 2002 vanuit Arnhem in Nieuwegein wonen wat een behoorlijke verandering was. Nu wonen we bijna 17 jaar in Nieuwegein en hebben de stad zien veranderen in positieve zin.

Wat vind je van Nieuwegein?
Nieuwegein is steeds verder aan het ontwikkelen tot een fijne woon- en werkstad met een leuk winkelcentrum wat nog steeds aan het groeien is. Het ligt lekker centraal in het land en er kan best veel.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Ik mis voor mijn zoon en zijn leeftijdsgenoten een leuke gelegenheid om uit te gaan, de 17/18 jaar zitten echt tussen alles in, ook mis ik een bioscoop ik weet dat er rondom Nieuwegein genoeg mogelijk is maar dan moet je gelijk weer met de auto of het openbaar vervoer. Het uitgaan in Nieuwegein mag iets bruiszender.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren