Portret van de week: ‘Wie traint daar de Jodaro’s in Nieuwegein?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Jorn van Rossum.

Arend Bloemink: ‘Maandagavond. Op naar Merwestein. Op naar ‘Jodaro’. Op naar het Portret van déze Week. Bij binnenkomst in Merwestein weet de receptioniste meteen voor wie ik kom. Mijn komst is aangekondigd. ‘Ah, de fotograaf! Je komt voor de Jodarootjes!’ ‘Uhm… voor wíe?’ vraag ik omdat ik even in verwarring ben gebracht. ‘Voor Jorn, voor Jodaro’ zegt ze, ‘loop maar achter die meneer aan’, wijzend op een sportief geklede, lange jonge man. En dus wandel ik rustig achter Stijn, want zo heet die lange man, aan. Wanneer zich aan het eind van de lange gang, die leidt langs kleedkamers en sportzalen, een stevig gebouwde sporter uit een groep wachtende en in JodaroGym-outfit geklede mensen losmaakt en uitnodigend op me afkomt weet ik  dat dit Jorn is!’

‘Jorn leidt me de sportzaal, waar de ‘Jodaro’s’ druk bezig zijn met het neerleggen van de matten, in. We overleggen wat en besluiten dan dat Jorn maar ‘gewoon’ aan zijn les begint. Ik volg hem vanaf de zijlijn met de camera. We eindigen met een foto van Jorn die even een momentje neemt om te poseren terwijl de ’Jodaro’s’ verder gaan met hun training.’

Lees de antwoorden van Jorn van Rossum op de vijf (altijd dezelfde) vragen en maak nader kennis met hem, met Jodaro en met wat hij vindt van Nieuwegein.

Wie ben je?
Mijn naam is Jorn van Rossum. Ik ben 32 jaar oud en getrouwd met Samantha van Rossum. Samen hebben we drie kinderen, een dochter, Tyler van 4 jaar, een zoon Ayren, van 3 jaar en een zoon Navey, van 1 jaar.

Ik ben geboren in Nieuwegein en kom uit een gezin met drie kinderen, ikzelf en nog twee broers. Mijn vader is een geboren Vreeswijker en mijn moeder is geboren en getogen in Jutphaas. Zij hebben dus de twee dorpen naar elkaar toe zien groeien waar Nieuwegein uit ontstaan is. De eerste zes jaar van mijn leven heb ik in de Doorslag gewoond. Vanaf mij 6e jaar ben ik opgegroeid aan de Blijdeburg, in Batau Noord. Daar heb ik veel vrienden gemaakt die vanaf de basisschool tot nu nog steeds veel met elkaar omgaan. Mijn jeugd was prettig en goed, ik was vaak op straat te vinden want binnen achter de computer was niks voor mij. Samen met veel vrienden voetballen en ravotten, ik heb daar veel mooie herinneringen aan.

Sporten stond altijd centraal binnen ons gezin en nu bij mijn kinderen probeer ik dat ook weer over te brengen. Al vroeg ging ik met mijn twee broers op voetballen bij voetbalvereniging Vreeswijk. Mijn vader werd daar trainer en we liepen daar dan ook vaak drie avonden mee te doen met de trainingen en op de zaterdag werden de wedstrijden gespeeld. Naast de wedstrijden bouwden we daar mooie vriendschappen op. Het voetbalkamp en het internationale toernooi waren wel de hoogtepunten van het jaar. Supergezellig en een mooie sfeer.

Toch zijn mijn jongere broer en ik een andere kant opgegaan. Mijn vader deed aan kickboksen en dat vonden wij toch wel super tof. Als jongen van 10 jaar ben ik gaan karate bij karate Ternate. Daar is de basis gelegd voor mijn verdere sportleven. We gingen op een gegeven moment door heel Nederland om toernooien te vechten en deden enorm veel ervaring op.

Vanaf mijn 15e ben ik gaan kickboksen bij Oscar van der Veen. Daar ben ik echt gevormd als kickbokser. De school had veel goede vechters in huis en na verloop van tijd mocht ik daar deel van uit maken als wedstrijdvechter. Het is een zware maar zeer mooie sport die ik samen met mijn broer altijd ben blijven doen. We vochten vaak op de welbekende Rings gala’s door heel Nederland. Maar vooral het Rings gala in Nieuwegein bij Sportcomplex Merwestein waren heel speciaal. Veel supporters die achter ons stonden in een super mooie ambiance.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben werkzaam in Merwestein als zwemonderwijzer. Een zeer mooi vak in een prachtig sportcomplex. Ik werk daar als leidinggevende van het zwembad. Naast mijn werk bij Merwestein heb ik een eigen kickboksschool, Jodarogym.

En nu als eigen sportschoolhouder mag ik mijn ambitie weer over brengen om andere te laten genieten van deze mooie sport. De naam Jodaro is een combinatie van de eerste twee letters van mijn voornaam en die van mijn twee broers. Davin, zelf een goede vechter en medelesgever en Roy die de administratie voor zijn rekening neemt. We kunnen het goed met elkaar vinden en delen veel samen. Daarom was de naam Jodaro voor mij ook snel gemaakt.

Mijn sportschool loopt momenteel erg goed. Naast de volwassenen hebben we veel kinderen die deze sport beoefenen. Samen bezig zijn, werken aan je conditie, weerbaarheid en zelfvertrouwen ontwikkelen. Mijn credo is dan ook samen spelen, ontwikkelen, leren, groeien en bovenal genieten.

Naast mijn drukke leven zijn mijn vrouw en kinderen natuurlijk het belangrijkste in mijn leven. Als ik zie hoe de kinderen zich ontwikkelen ben ik daar erg trots op. Er staan ons nog zoveel uitdagingen te wachten, hoe doen ze het op school, wat voor sport kiezen ze, kunnen ze zich makkelijk staande houden in de maatschappij, en bovenal zijn ze gelukkig. Wat we bovenal belangrijk vinden is dat ze alles op hun eigen tempo kunnen en mogen doen. Neem de tijd en wees op gepaste wijze ambitieus zonder te stressen.

Mijn vrouw heeft een eigen schoonheidssalon, salon pure beauté genaamd. Deze loopt erg goed, wat betekent dat we een goede weekplanning dienen te maken. Maar met hulp van onze ouders lukt dat prima.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Zoals al vermeld mijn hele leven. Met veel plezier overigens.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik ben wel tevreden met Nieuwegein. Ik vind het een enorme verbetering dat City Plaza zoveel winkels heeft. Laten we eerlijk zijn, je kan alles vinden wat je nodig hebt. Ook op sportgebied is er veel te doen, alle sporten zijn wel vertegenwoordigd en je kan makkelijk je keuze maken.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
De wijk Vreeswijk in ere houden en ondersteunen met de activiteiten die ze daar organiseren om het mooie dorp te promoten. Voor de sport één aanspreekpunt te hebben zodat bewoners makkelijk en toegankelijk een vraag kunnen stellen. Ik vind dat Sport ID binnen Nieuwegein daar prima werk levert. Verder zou ik zeggen maak je eigen toekomst, dus wees actief.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren