Portret van de week: ‘Wie schreef het boek ‘Angelinda op de camping’?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Angela Odijk.

Arend Bloemink: ‘Tja, wáár gaan we elkaar ontmoeten, het Portret van déze Week en ik. Het kán natuurlijk bij haar thuis. Maar omdat het Portret haar eerst verschenen boek heel graag wat aandacht wil geven èn omdat de natuur en buiten zijn daarin en ook voor háár zelf zo’n belangrijke rol spelen, ontmoet ze me eigenlijk het liefst ergens buiten. Nou ja, èrgens… Voor Angela, ons Portret, is dat buiten dan in dit geval Vreeswijk. Waar ze als kind zo vaak kwam. Waar ze heel fijne herinneringen aan heeft.’

‘Omdat we, tijdens het maken van de afspraak, absoluut geen zicht hadden hoe het weer zou zijn, spraken we af dat Angela me tijdig een Whatsapp gaat sturen met de juiste lokatie. En zo gebeurde het dat we elkaar, want het weer was prima, bij het poortje aan de Oude Sluis ontmoetten, waarna we naar het sluisje aan het Frederiksoord wandelden.’

Maak, op basis van de antwoorden die Angela Odijk op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft èn door de foto’s nader met haar en het door haar geschreven èn geïllustreerde boek kennis!

Wie ben je?
Ik ben Angela Odijk, geboren in 1971 en opgegroeid in Vreeswijk. Ik was als kind al creatief. Ik tekende graag, maakte graag werkstukken en speelde veel buiten.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Toen ik jong was koos ik voor zekerheid; een opleiding en baan als secretaresse. Maar daar bleek mijn hart niet te liggen. Ik besloot cursussen ‘kinderverhalen schrijven’ en ‘fotografie’ te gaan volgen om mijn creativiteit weer aan te wakkeren. Creatief zijn maakt mij gelukkig.

Ik heb nu mijn eerste kinderboek uitgebracht; Angelinda op de camping. In dit computer-tijdperk heeft mijn boek het doel om kinderen te stimuleren tot leuke activiteiten zoals knutselen en buitenspelen, met de waardering voor dieren en de natuur. Dus even weg van die beeldschermen.

Dit kinderboek is een lees, voorlees, knutsel, kleur en speelboek. Naast de leuke verhalen maakt je kind kennis met enkele dieren die in het boek voorkomen. In het boek staan tevens leuke knutseltips en spelletjes. Angelinda is gebaseerd op de jeugd van mijzelf, ongeveer 40 jaar geleden. In dit kinderboek deel ik mijn belevenissen tijdens onze vakanties aan kinderen van nu. Angelinda groeide op zonder computers en mobiele telefoons. Alle tekeningen in het boek heb ik tevens zelf gemaakt.

Via Facebook heb ik er een leuke interactie bij voor de kinderen en hun ouders, je ontkomt natuurlijk niet helemaal aan computers. Via deze pagina deel ik alles over mijn kinderboek en wil ik onder andere leuke knutselopdrachten en spelletjes plaatsen voor de kinderen. En ook wat leerzame informatie over de natuur en dieren. Mijn grote liefde voor de natuur en dieren zijn een rode draad in mijn leven, en ook in dit kinderboek.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik ben in Vreeswijk opgegroeid en ben altijd in Nieuwegein gebleven.

Wat vind je van Nieuwegein?
Nieuwegein is in de jaren gegroeid, je vindt er alles wat je nodig hebt.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Aangezien ik erg veel van de natuur en dieren hou, ben ik blij dat er veel groen in Nieuwegein is.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren