Portret van de week: ‘Wie is daar voorzitter van tennisvereniging Rijnhuyse?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Rick van Midde.

Arend Bloemink: ‘Het Portret van deze Week is, zoals hij zelf stelt ‘…actiever geworden in de Nieuwegeinse samenleving…’ sinds hij als ZZPer voor zichzelf is begonnen. Actief in de Nieuwegeinse samenleving. Daar willen we (u als mede-Nieuwegeiner en ík) meer van weten. En daarom nemen we contact met Rick op.’

‘Voor het maken van de foto’s stelt hij voor dat we die gaan maken op de vereniging, zíjn vereniging, de vereniging waarvan hij de voorzitter is: Tennisvereniging Rijnhuyse. Wanneer ik me tussen de in het clubhuis verzamelde bridgers heb doorgeworsteld (mooi om op deze manier de clubkas wat te spekken), blijkt Rick zich, hoe kán het ook anders, in de bestuurskamer te bevinden. Wanneer hij me ziet, springt-ie meteen op, worstelen we ons tussen de bridgers door en gaan we naar buiten voor de foto’s. In eerste instantie laat Rick me de plekken zien waar eerder foto’s zijn gemaakt. Hij wil eigenlijk best graag op een ander plekje gefotografeerd worden…’

‘De zon schijnt. Het licht is hard. De schaduwen van de bomen lang en donker. En het vriest licht. Het is koud. Goedgemutst trekt Rick zijn jack uit en klimt in/op een scheidsrechtersstoel. Maar eerst nog even het ijs en het dorre blad van de stoel verwijderen met míjn nog schone zakdoek (lekker ouderwets èn lekker handig om altijd een schone zakdoek bij de hand te hebben). En dan praten we. En maak ik foto’s.’

Maak middels de antwoorden die Rick van Midde op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft nader met hem, zijn werk, zijn voorzitterschap en met hoe hij denkt over Nieuwegein kennis.

Wie ben je?
Ik ben Rick van Midde, geboren in Den Haag, opgegroeid in Roosendaal en ik heb gewerkt in heel veel verschillende steden. Wij zijn bij toeval in Nieuwegein beland omdat we op zoek waren naar woonruimte tussen Utrecht en Gouda. In Nieuwegein vonden we het eerst een huis naar onze zin.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben zzp’er. Ik schrijf lesmateriaal in opdracht van uitgevers en scholen. Ik begeleid auteurs en geef presentaties door het hele land over de series waar ik bij betrokken ben. Dat is heel divers, maar wel allemaal bedoeld voor het middelbaar beroepsonderwijs. Van studenten die in de kinderopvang willen werken tot automonteurs en van internationale handel tot online marketing.

Daarnaast ben ik voorzitter van Tennisvereniging Rijnhuyse en lang betrokken geweest bij de (helaas gestopte) United Jeugd Cup.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Daar moest ik even over nadenken, maar in 1992 verhuisde ik van Brabant naar de Bombardonlaan.

Wat vind je van Nieuwegein?
Toen ik nog in loondienst werkte, beschouwde ik Nieuwegein als een slaapstad. Lekker centraal gelegen, maar voor heel veel dingen gingen we naar Utrecht. Dat laatste doen we overigens nog steeds, maar sinds ik voor mezelf ben begonnen, ben ik ook actiever geworden in de Nieuwegeinse samenleving. En dan ontdek je dingen die je nog niet wist. Zo vertel ik nu regelmatig (erg trots) hoe prachtig de omgeving van de tennisvereniging is. Wat mij betreft het mooiste plekje van Jutphaas. Niet alleen vanwege het mooie park, de schitterende bomen en het water, maar ook vanwege de historie (een kasteel èn een fort) en de activiteiten in het gebied. Als het gaat zoals ik hoop ontstaat daar tijdens de bouw van de nieuwe wijk Rijnhuizen een stadspark waar andere gemeenten jaloers op zijn. Uiteraard met plaats voor de tennisvereniging.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Als ik eerlijk ben gaan we nog steeds vaak naar Utrecht voor de gezelligheid, het eten, drinken en genieten in de binnenstad. Daar is voor Nieuwegein nog wel winst te behalen. Stimuleer ook in Jutphaas en Vreeswijk de ontwikkeling van horeca en detailhandel. Heel bijzonder dat Nieuwegein nog steeds geen uitgaansgelegenheid heeft voor jongeren bijvoorbeeld. Stimuleer evenementen. Ik heb er de laatste jaren teveel ter ziele zien gaan.

Oh ja, een kleinigheid hoor, maar waar ik me aan erger…al die rode verkeerslichten op de AC Verhoefweg. Kan dat nou niet beter afgesteld worden ;-)?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren