Portret van de week: ‘Wie is daar oppasoma, beeldhouwster en werkt voor de AHN?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Lida Graver, werkt voor de Algemene Hulpdienst in Nieuwegein.

Arend bloemink: ‘Het Portret van deze Week heet me, zittend in de zon op het bankje, welkom. Net terug van een kampeervakantie, probeert ze weer enige orde te scheppen in de verdroogde chaos in haar voortuin. Dat word nog een klusje…’

‘Wanneer ik de woonkamer binnenkom, is daar in eerste instantie Edo, de hond des huizes. Me besnuffelend vanaf het kleed op de bank laat hij zich kroelen en wordt met name mijn camera even gecontroleerd. Wanneer ik dan verder de kamer inloop, is daar echtgenoot Piet, als fotograaf lid van een van de Nieuwegeinse fotoclubs en benieuwd naar hoe ik een en ander aan pak.’

‘Lida, het portret, vlijt zich neer op de bank, naast Edo. Het is overduidelijk háár plekje. Over duidelijk gesproken: Lida ís duidelijk. Neemt geen blad voor de mond. Recht voor zijn raap, eerlijk, open. Prima. Maar soms ook wel wat lastig, zoals blijkt wanneer ze me onthaalt op haar werkzame-leven-verhaal. Een werkzaam leven dat behoorlijk divers is/was. Waarin ze heel veel verschillende ervaringen opdeed. Ervaringen die ze nú zo mooi gebruikt als medewerkster van de Algemene Hulpdienst.’

Enfin, maak, naar aanleiding van de antwoorden die zij geeft op de vijf altijd dezelfde vragen en de foto’s, nader kennis met Lida Graver, het Portret van deze Week!

Wie ben je?
Ik ben Lida Graver, geboren in Zetten, getogen in Ede. Na mijn trouwen ben ik verhuisd naar Middelburg, vervolgens naar Heinkenszand verhuisd. Jammer genoeg door ontslag van mijn ex-echtgenoot moesten we verhuizen naar Utrecht e.o. Het werd Nieuwegein. Huilend ben ik in dat kleine huisje getrokken, geen winkels in de buurt en een maand na verhuizing bevallen van zoon. Maar het werd al beter, Muntplein en Cityplaza werden geopend.

In 1978 lid geworden van Algemene Hulpdienst, toen nog niet zo professioneel. Destijds veel boodschappen gedaan, huishoudens gerund en een tijdje in het bestuur gezeten. Groter huis kunnen huren. Nog een zoon erbij.

Na scheiding gaan werken als secretaresse bij Ortelee Advocaten. Na 9 jaar geswitcht van baan en gaan werken bij LOKV eerst als administratief medewerker, later als manager facilitaire zaken.

Door een bloeding in mijn hoofd op oudjaarsdag 2012 moeten stoppen met werken. Na revalidatie vond ik het tijd om weer wat te gaan doen, vooral iets waar ik goed in ben en waar ik niet in een massa hoef te werken. Dus me weer aangemeld bij de AHN, aanvankelijk alleen voor sociale contacten, later kwam de thuisadministratie erbij. Dit is reuze boeiend intensief werk, waar je mensen erg mee helpt. Je komt dan met allerlei instanties in contact zoals WIL, Geinwijs, woningbouwverenigingen, bedrijven etc.

Het is heerlijk om zo bezig te zijn, vooral als je resultaat ziet. Hoop nog lang dit werk te mogen doen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Huishoudelijke taken, 1x per week oppasoma, ben bezig met beeldhouwen. Ieder jaar volg ik een workshopweek beeldhouwen in Loenen, alwaar ik les krijg van een leraar uit Zimbabwe. De rest van mijn tijd vul ik met AHN-werk.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
In 1978 ben ik naar Nieuwegein verhuisd met frisse tegenzin, maar dat is in de loop van de jaren omgeslagen naar thuis voelen.

Wat vind je van Nieuwegein?
Heerlijke plaats om te wonen, werken, veel groen, veel losloopplekken voor de hond.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Doorgaans erg tevreden. Vind het alleen jammer dat mooie plekken volgebouwd worden. De fietspaden graag egaliseren en verlichting erlangs maken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren