Portret van de week: ‘Wie is daar leerkracht in het speciaal basisonderwijs?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Susan Vos.

Arend Bloemink: ‘We, het Portret van deze Week en ik, spreken af bij het thuisadres van het Portret. Wanneer ik, geleid door Waze, de auto heb geparkeerd, kan ik het juiste huisnummer niet vinden… Nogmaals gekeken. Een rondje om het huizenblok gelopen. Niks hoor… Net wanneer ik overweeg dan maar een blokje verder te gaan kijken, komt ze er aan lopen: ‘de fotograaf?’. Ik bevestig. ‘Iedereen moet hier zoeken en ik zag je aan komen en rond kijken dus…’’

‘Dan wandelen we al kletsend naar de Lekboulevard. Het is uitstekend weer, nou ja, het wááit weer eens lekker hard, maar verder prima weer om daar aan de dijk de foto’s te maken. Het Portret gaat op de rugleuning van een bankje zitten en dan gaan we los. ‘Moet ik in de camera kijken?’. ‘Welnee, praat maar, lach maar, zwaai maar, kijk maar om je heen.’’

‘Zo gaat dat. Susan voelt zich duidelijk op haar gemak. Gaat verzitten. Beweegt. Vertelt. Lacht. Wijst. Is zichzelf.’

Nieuwsgierig geworden? Maak dan, naar aanleiding van de antwoorden die zij geeft op de vijf altijd dezelfde vragen en de foto’s, nader kennis met Susan Vos, het Portret van deze Week!

Wie ben je?
Mijn naam is Susan Vos, 40 jaar. Geboren en getogen in het mooie Friesland en na mijn afstuderen een jaar wezen backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland. Ik woon en werk al een aantal jaar in Nieuwegein. Ik ben een fanatiek volleybalster (al vanaf mijn 6e), altijd op zoek naar een uitdaging en ik verleg graag mijn grenzen in alles. Ik ben reislustig en kan erg genieten van de landschappen en imposante flora en fauna in de wereld.

Wat doe je in het dagelijkse leven?
In mijn dagelijkse leven werk ik als leerkracht in het speciaal basisonderwijs, dit doe ik met veel plezier. De spontaniteit en eerlijkheid van kinderen is geweldig. Het klinkt als een cliché maar echt elke dag is anders. Naast zelf volleyballen, geef ik een jeugdteam trainen en ben ik op de achtergrond druk voor de jeugdcommissie.

Verder probeer ik wekelijks km’s te maken op mijn racefiets of hybridefiets. Ik heb 10 keer de Elfstedentocht gefietst; 230 km op Pinkstermaandag en dit jaar ben ik in training voor mijn Vietnam avontuur; in 7 dagen 400 km fietsen voor Plan International Nederland. Dit is niet alleen een sportieve uitdaging maar ik doe ook nog iets goeds voor een ander, namelijk de meisjes in Vietnam. Iedereen heeft recht op onderwijs maar in Vietnam worden er nog steeds meisjes uitgehuwelijkt en moeten zij stoppen met school. Daar willen wij verandering in brengen en daarom probeer ik kindhuwelijken de wereld uit te trappen en zoek ik sponsors om dit te kunnen verwezenlijken. Ik ben druk in training, op 15 juni fiets ik mee met Limburgs Mooiste en op 7 juli met Tour d’Utrecht (100/110 km).

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik woon sinds 2000 in Nieuwegein; van een gedeelde kamer bij een gezin naar een zolderkamer en daarna een bovenverdieping bij mensen thuis naar mijn huidige appartement in de wijk Lekboulevard waar ik al jaren prettig woon. Ik ben als ik wil snel de stad uit en Nieuwegein ligt centraal dus je bent zomaar in Amsterdam of Rotterdam.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik zie Nieuwegein niet echt als een stad, het dorpse karakter van Vreeswijk spreekt mij erg aan. De parken en het vele groen maakt Nieuwegein mooi om te wonen. Je kunt fijn fietsen of wandelen langs de Lek. Shoppen op het vernieuwde City Plaza is ook altijd gezellig en je kunt er op het plein leuk mensen kijken.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Er is weinig tot niets qua uitgaan in Nieuwegein, dit geldt zowel voor jongeren als ouderen en dat is jammer. Evenementen zoals bijvoorbeeld Galepop of Geinbeat (in het park Oudegein) zijn er helaas niet meer maar trokken veel mensen en waren erg gezellig en er heerste een leuke sfeer. Cityplaza is mooi geworden maar wat gaat er met de bioscoop en oude ‘Kom’ gebeuren?

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk