Portret van de week: ‘Wie is daar drummer, zanger, entertainer en tributezanger in Nieuwegein?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Hans-Jürgen Link.

Arend Bloemink: ‘Nog voordat ik heb kunnen aanbellen wordt de voordeur al geopend door Marina, buurvrouw en manager van het Portret van deze Week. ‘Ha Arend!’, zo wordt ik heel hartelijk begroet, waarna zij vervolgt met ‘Ik heb Hans alvast in de tuin plaats laten nemen, gelukkig is het droog!’ Een echte manager, tevens oplettend stylist die alles goed in de gaten houdt. ‘Buik in, Hans!’’

‘Hans, is uiteraard het Portret. Een heel bijzonder man: drummer, zanger, entertainer en (hoewel pensioengerechtigd) door zijn werkgever in staat gesteld lekker door te blijven werken. Hans is, zoals hij zelf aangeeft een tributezanger en heeft onlangs zijn eerste CD-single uitgebracht. Zodoende.’

‘We gaan dus aan de slag. Kletsen, fotograferen, attributen (waaronder een levensgroot portret van zowel Engelbert Humperdinck als ook Tom Jones) worden aangesleept… Hans verhaalt, Marina slaat gade en zorgt ervoor dat alles goed verloopt. Een bijzondere ontmoeting.’

Maak, naar aanleiding van de antwoorden die hij geeft op de vijf altijd dezelfde vragen en de foto’s, nader kennis met Hans-Jürgen Link, het muzikale Portret van deze Week!

Wie ben je?
Ik ben Hans-Jürgen Link, 66 jaar geleden geboren in Königswinter am Rhein in Duitsland. Als kleine jongen was ik reeds geïnteresseerd in muziek. Mijn moeder was opera zangeres en mijn vader een begenadigde pianist.

In mijn eerste herinneringen kreeg ik van mijn moeder oude zeepdozen en zat hierop te trommelen met keukenlepels. Drummen vond ik fantastisch. In de 60er jaren begon ik met zingen, toen ik Tom Jones en Engelbert Humperdinck hoorde op de radio of op TV zag. Ook begon ik met het verzamelen van 60er jaren muziek, LP’s en singles en EP’s van The Beatles, The Hollies, The Kinks, maar ook van Shirley Bassey en Tony Christie, Ik kocht mijn eerste drumstel.

Mijn interesse groeide en de verzameling van vooral Tom Jones en Engelbert Humperdinck breidde zich uit. Ik begon met zingen en drumde ook in diverse bandjes na mijn schooltijd. Ik trad wel eens op voor vrienden op partijen, maar werkte natuurlijk ook nog. Ik zong allerlei liederen van Tom en Engelbert. En bewonderde hun om de prachtige stemmen en ben sindsdien een grote fan van beiden.

Toen ik in 1991 via een kennis het aanbod kreeg om op het plaatselijke televisiekanaal een optreden te verzorgen, deed ik dit met vol enthousiasme. Een programma als tribute zinger van Tom en Engelbert. Ook toen trad ik af en toe nog op. En bezocht vele concerten van mijn 2 lievelingszangers in en buiten Duitsland.

Na het overlijden van mijn dierbare moeder in 1998 en van vele jaren van wonen en werken in Duitsland, kreeg ik de mogelijkheid om in Nederland te gaan wonen en vond een baan..Een paar jaar geleden kocht ik wederom een drumstel en speelde hier in een 60ties tribute band. Maar het verlangen naar zingen en optreden bleef knagen.

Totdat ik twee jaar geleden zanglessen nam bij een zangleraar om te kijken wat hij van mijn stem vond. Hij vertelde mij je kan reeds goed zingen en hij en mijn vrienden moedigden mij aan toch verder te gaan met zingen. Je bent nooit te oud om je droom te laten uitkomen. Ik heb er zin in om meer te gaan optreden voor iedereen die van ballade songs houdt en mensen hiermee te kunnen entertainen! Vorig jaar heb ik mijn eerste CD single en video clip ‘It’s impossible’ opgenomen, die in mei 2019 uitgekomen is.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk al vele jaren als fietsenbewaarder in een Fietsenstalling onder het Centraal Station. Ondanks dat ik nu op de AOW gerechtigde leeftijd gekomen ben, wil ik graag nog een paar jaar blijven doorwerken en mijn wens is dan ook gehonoreerd door mijn werkgever. Waar ik erg blij mee ben, thuis stil zitten is niets voor mij en ik wil het werken graag combineren met mijn grote hobby zingen.

Hoe lang woon je in Nieuwegein?
Ik woon sinds 2007 hier in Nieuwegein.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ofschoon het een vrij nieuwe stad is, woon ik hier naar mijn zin en vind het oude dorp Jutphaas en Vreeswijk erg mooi en echt Hollands! Vooral de bereikbaarheid vind ik hier erg goed. De snelwegen liggen dichtbij, de bussen en tram etc. Zo ben je snel op weg naar een andere stad. En dichtbij in het Cityplaza kan je gezellig boodschappen doen.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Ik hou niet zo van kritiek leveren, en zie dan ook niet echt verbeteringen voor Nieuwegein. Wel zou fijn zijn, dat er steeds meer culturele activiteiten ook voor de ouderen onder ons zouden komen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren