Portret van de week: ‘Wie helpt daar ánderen in Nieuwegein?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Hans van Kuik.

Arend Bloemink: ‘Nieuwegein mag zich heel gelukkig prijzen met zoveel vrijwilligers binnen de stad! Vrijwilligers die zich vaak en veel inzetten om de stad te doen functioneren en haar inwoners tot hulp te zijn. Ook déze week is het Portret van de Week weer zo’n vrijwilliger die zich op meerdere fronten inzet. Die veel tijd en inzet besteed aan het helpen van ánderen.’

‘Hans en ik besluiten de foto’s te gaan maken op het balkon van zijn appartement. Het balkon kijkt uit op de Markt en op het karakteristieke gebouw van La Place. Hans vertelt honderduit. Over zichzelf. Over zijn hobby’s. Over zijn vrijwilligerswerk. Over zijn werk in de grafische industrie (mooie nostalgie!). Over zijn Goldwing. Wanneer we klaar zijn met de portretten vraagt Hans of ik zijn motor, de Honda Goldwing, nog wil zien… Overbodige vraag. En dan staan we bij dat schitterende mechaniek. De machine heeft precies die rode kleur die hij moet hebben. Wát een juweel. Daarom ook nog maar een foto gemaakt van een trotse Hans naast zijn prachtige vervoermiddel.’

Meer weten? Maak dan, naar aanleiding van de antwoorden die hij geeft op de vijf altijd dezelfde vragen en door middel van de foto’s, nader kennis met Hans van Kuik, het Portret van deze Week!

Wie ben je?
Mijn naam is Hans van Kuik ik ben 62 jaar geboren in Utrecht. Ik heb nog drie broers waar van ik de oudste ben allebei mijn ouders zijn overleden. Ik heb op de School voor Grafische vakken gezeten en daar mijn diploma gehaald, ben daarna gaan solliciteren bij een drukkerij Biegelaar & Jansen en kon als 17 jarige daar beginnen en heb daar 39 jaar gewerkt tot dat we failliet gingen en ik werkeloos werd.

In de tijd dat ik werkeloos was veel gesolliciteerd maar helaas niks toen werd mijn moeder opgenomen in het ziekenhuis en heb voor mijn moeder verzorgt want ik woon op Weverstedehof en mijn moeder op de Markt na twee jaar dat mijn moeder allerlei onderzoeken had gehad was de enige optie nog de neuroloog en die constateerde dat mijn moeder PMSA had een zusje ALS daarna naar het ALS Centrum in het UMC geweest en daar zeiden ze dat mijn moeder nog twee weken tot twee  maanden te leven had en na twee maanden is zij uiteindelijk overleden.

Ik zag het niet meer zitten en ben bij een psycholoog terecht gekomen en die heb mij in contact gebracht met MOvactor en later in de molenkruier stond dat het 55 PLUS-café ging beginnen ik ben daar geweest en vond het leuk ging elke middag er heen en nu ben ik er vrijwilliger.

Als hobby’s Kijk ik films, sport en ben ik lid van motorclub Nieuwegein, ook hou ik van spelletjes op de televisie.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven doe ik vrijwilligerswerk in het stadshuis 55 plus café op maandagmiddag daar naast doe ik vrijwilligerswerk in het ziekenhuis patiëntenvervoer twee keer per week op dinsdag van 10.00 uur ‘s-morgens tot 14.15 uur ‘s-middags en donderdag van 12.45 uur tot 16.30 uur. Ik wandel ook twee keer per week met wandelclub op de woensdag en de vrijdag.

Hoe lang woon je in Nieuwegein?
Ik woon hier nu 11 jaar.

Wat vind je van Nieuwegein?
Een gezellige stad waar veel wordt gedaan en leuke plekjes.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Ik vind het goed zo.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren