Portret van de week: ‘Wie heeft daar uit de kolk in Vreeswijk gedronken?’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Adrie van Raaij.

Arend Bloemink: ‘Hij staat me al op te wachten op de galerij. Meteen nodigt hij me uit in zijn prachtige appartement. Een appartement in wat eens een kantoorpand was. Niet eerder was ik in zo’n getransformeerd gebouw, maar wat ís het daar goed wonen. Dat vindt Adrie, hij is het Portret van deze Week, ook. Ruim, strak, heerlijk uitzicht, een gemeenschappelijke tuin mèt een enorme vijver waarin koikarpers alle ruimte hebben. Naast het gebouw twee jeu de boulesbanen, waaraan Adrie ook het nodige gedaan heeft om die gerealiseerd te krijgen. Dat viel nog niet eens mee, want de banen liggen pal aan de dijk, de Lekdijk. En rijkswaterstaat wilde toch wel even zeker weten dat die banen de dijk niet zouden aantasten. Dat zij niet de veiligheid van ons Nieuwegeiners in gevaar zouden brengen.’

‘Maar Adrie doet en deed nog veel meer in en rond Vreeswijk! Maak, op basis van de antwoorden die Adrie van Raaij op de vijf (altijd dezelfde) vragen geeft kennis met hem, met zijn leven en met zijn hobby’s!’

Wie ben je?
Ik ben Adrie van Raaij en ik ben 70 jaar. Ik ben al 47 jaar gelukkig getrouwd met Nel. We hebben drie kinderen; Natasja 47 en een tweeling Ursela en Daniël 44. Hier zijn weer zeven kleinkinderen uit voortgekomen!

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik heb 39 jaar bij van Loon Vreeswijk gewerkt. Later bij Eurogrit als kraanmachinist. Eén van de kranen waar ik op zat staat er nog, die heb ik blauw geschilderd. Je ziet hem staan op de Museumwerf.

Als hobby’s heb ik getafeltennist en gevoetbald. Ik ben nog actief als vrijwilliger bij FC Utrecht en bij mijn clubje VSV Vreeswijk. Ik ben daar manusje van alles. Ik trek de lijnen en ben de consul van de KNVB, bardienst draaien etcetera. Mijn vrouw is de wasvrouw voor de club.

Ik heb met Ab vd Velde samen geregeld dat we twee Jeu de Boules banen hebben liggen bij de Bakenmonde. Deze wordt goed gebruikt, vooral op de dinsdagmiddag en de donderdagmiddag.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik ben een echte Vreeswijker, je bent een Vreeswijker als je uit de kolk gedronken hebt zeggen ze. Ik ben geboren op het Frederiksoord, daarna naar de Wilhelminastraat verhuisd en woon nu op de Bakenmonde aan de Lekboulevard.

Wat vind je van Nieuwegein?
Het is er heel goed wonen. Ik heb eigenlijk alles binnen handbereik. Ook mooi groen en geniet van het water.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Ik ben tevreden zo.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren