De Digitale Stad Nieuwegein

Portret van de week: ‘Sigfrid van Driel’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Sigfrid van Driel.

Arend Bloemink: ‘Werken vanuit het hart. Vanuit JE hart. Dat staat hoog in het vaandel van het Portret van déze Week. En werkend vanuit zíjn hart ontstaat er mooi werk. Ik ontmoet Sigfrid in zijn ontwerpstudio, in zijn bedrijf Senzie. Een stijlvol ingerichte studio. Een heerlijke werkplek. Een plek om mooie dingen te bedenken en te maken. Aan de wanden en in kasten hangen en staan proeven van creatieve bekwaamheid: het werk van Sigfrid en zijn medewerkers.’

‘Naast het zelf creatief bezig zijn, zet Sigfrid zich sinds kort en met heel veel plezier ook in om basisschoolkinderen hun verborgen creatieve talenten te laten ontdekken tijdens tekenlessen. DE aanleiding om hem met de camera te bezoeken. DE aanleiding ook om Sigfrid aan heel Nieuwegein voor te stellen.’

Maak, middels de antwoorden die Sigfrid van Driel geeft op de vijf (altijd dezelfde) vragen, nader met hem, met zijn werk, zijn tekenlessen en met zijn mening over Nieuwegein kennis.

Wie ben je ?
Mijn naam is Sigfrid van Driel. Ik ben 46 jaar, getrouwd met Jessica en heb drie kinderen genaamd Max, Mila en Mika.

Wat doe je in het dagelijks leven ?
Ik ben ondernemer. Ik ben de oprichter van Senzie, een grafisch ontwerpbureau uit Nieuwegein. Ik houd me vooral bezig met het ontwerpen van communicatiemiddelen. Denk dan aan posters, websites, app, advertenties en displays in de winkel. Maar bedenk ook allerlei concepten voor klanten. Dan kan gaan om een persoonlijk relatiegeschenk, of een idee voor een campagne, maar ook een actie binnen een winkel waarbij consumenten een product kunnen proberen en iets leuks kunnen winnen. We doen dit met een team van 6 mensen.

Wij onderscheiden ons op een aantal vlakken. We houden van eenvoud. Dat zie je terug in onze ontwerpen maar ook in de manier waarop we werken. We doen dat graag samen zodat je tot het beste resultaat komt. Dat houd in dat we de klant meenemen in het traject. En ontzorgen de klant. Dus goede afspraken over prijs en planning zodat alles duidelijk blijft. En werken heel erg vanuit ons hart. Ik probeer te ondernemen met mijn hart. Dus veel op gevoel.

En daarnaast ben ik begonnen met tekenles geven op basisscholen. Begonnen op de Toonladder in Nieuwegein bij mijn kinderen op school. Omdat er zo enthousiast op werd gereageerd heb ik besloten mijn eigen school op te zetten, de Monster School. Daar geef ik tekenlessen aan het basisonderwijs met monsters als onderwerp. Leuk om die kinderen te leren tekenen en ze te laten ontdekken dat het niet moeilijk is.

Ik zou het leuk vinden om uiteindelijk een dag in de week met het lesgeven bezig te kunnen zijn en Nederland een beetje door te reizen. Ik vond het mooi om dit in Nieuwegein voor alle kinderen beschikbaar te maken en heb daarom besloten alle basisscholen in Nieuwegein te bezoeken met mijn tekenlessen. Dat doe ik belangeloos. Mooi om een stukje aan de kids van Nieuwegein te geven. De basisscholen uit Nieuwegein kunnen zich opgeven. Dan maken we een afspraak en komen we langs. Opgeven kunnen ze doen op www.monsterschool.nl/hartvoornieuwegein.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein ?
Ik woon er al mijn hele leven. Ik heb altijd gewoond in Nieuwegein Zuid en heb zelf op de Zandveld School gezeten. En wat nou zo leuk is. Ik heb daar les gehad van juf Henny. Die geeft nu les aan mijn dochter. Dat vind ik zo bijzonder. Nu woon ik in Batau Noord in een hele leuke wijk met veel groen en een leuke groep mensen.

Wat vind je van Nieuwegein ?
Ik vind Nieuwegein sinds de verbouwing van City Plaza echt wel leuker geworden. Ik merk dat ik veel sneller naar Nieuwegein ga dan naar Utrecht. Vind dat allemaal teveel tijd kosten, en veel te druk. Dus ik ben eigenlijk wel tevreden hier. Cityplaza wordt ook steeds meer een ontmoetingsplek waar ook leuke dingen worden georganiseerd.

Wat kan er beter in Nieuwegein ?
Voor de rest vind ik wat tegenvallen wat je in Nieuwegein kan doen als het gaat om kinderen. Denk dat het goed zo zijn als er in Parkhout een hele grote speeltuin gebouwd zou worden, zoiets als het Griftpark. En de parkeerwachters mogen wat minder fanatiek zijn, zeker als mijn klanten op bezoek komen.