Portret van de week: ‘Karin de Groot’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Karin de Groot.

Arend Bloemink: ‘Net wanneer ik haar winkel binnenloop, zie ik het portret van déze Week in haar kantoor verdwijnen. Toegegeven, ik bèn te vroeg! Al snel komt zij echter weer tevoorschijn. ‘Ah, de fotograaf! Ik was je helemaal vergeten. Keek even snel in de agenda toen ik je zag binnenkomen. Welkom. Leuk’.

‘Ach, denk ik, het is warm. Want dat ís het…’

‘We zoeken samen een plekje uit vóór de woonwinkel. In een rustig hoekje gaat Karin (zo heet het Portret) zitten, gadegeslagen door haar toevallig aanwezige zus. We praten en fotograferen en voor Karin het in de gaten heeft, zijn we klaar. En dan vraagt ze me of ik het artikel tot vrijdag (het is nu woensdag) nog even vast kan houden. Dat, omdat er ‘iets gaat veranderen…’ en Karin heeft beloofd niet eerder dan vrijdag daarmee naar buiten te komen.’

‘Vrijdagmiddag. Ik ontvang, zoals afgesproken, een e-mail van Karin’s Woonhuis. Daarin laat Karin de Groot weten dat haar zoon stopt met het vloeren- en raambekledingdeel van de winkel. Karin’s Woonhuis is en blijft echter, zo laat ze weten, een woonwinkel waar Karin en haar medewerkers allerlei meubels en leuke woonaccessoires verkopen en zij zelf, indien gewenst, interieuradvies geeft. Karin verkoopt ook sieraden, sjawls en tassen en deze collectie wordt verder uitgebreid. Ook kent Karin’s Woonhuis we een zeer grote collectie geurkaarsen en geurlampen en vertegenwoordigt ze meerdere grote merken.’

‘Als klap op de vuurpeil opent Karin op 18 augustus haar nieuwe, grotere winkel aan de overkant op het Makadocenter met daarin meer ruimte voor mooie meubels èn met de nieuwe wintercollectie.’

Maak, middels de antwoorden van de ondernemende Karin de Groot op de vijf (altijd dezelfde) vragen, nader met haar en met haar mening over Nieuwegein kennis.’

Wie ben je?
Allereerst wil ik jullie bedanken voor de uitnodiging om een stukje van mijzelf te mogen laten zien bij Pen.nl. Ik ben Karin de Groot, 49 jaar oud en getrouwd en heb drie kinderen. Naast moeder en echtgenote ben ik eigenaresse van een hele leuke winkel, Karin’s Woonhuis op het Makadocenter in Nieuwegein, Jutphaas/Wijkersloot.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Naast een gezellig en sociaal leven ben ik vrijwel de hele week heel druk met mijn winkel. Naast het in de winkel staan heb je natuurlijk ook de inkoop en administratie. Het is een superleuke job en natuurlijk geweldig dat ik nu al bijna vier jaar geleden deze zaak kon gaan beginnen. Wij stylen woningen, verkopen allerhande meubels, woonaccessoires en leuke cadeautjes. Ook woninginrichting zoals tapijt, laminaat, pvc, zonwering, horren, en raambekleding kun je bij ons vinden. Dit laatste onderdeel wordt verzorgd door mijn zoon.

Het is altijd leuk om mensen met hun huis of voor een cadeau te helpen en de klant blij de deur uit te zien gaan. Daar doe je het per slot van rekening allemaal voor. Het opboksen tegen de grote ketens en de webwinkels is voor de kleine middenstander best een uitdaging. Wij proberen met veel gezelligheid, sfeer en een goede service onze klanten aan ons te binden. Door net iets extra’s te doen, merk je dat mensen je de verkoop dan ook gunnen. We zetten nu zelfs de stap om onze winkel in augustus te verhuizen naar een groter pand, ook op het Makadocenter.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Ik woon hier inmiddels 38 jaar. Ik heb de wijk Jutphaas/Wijkersloot altijd een enorm fijne plek gevonden om te wonen. De gemoedelijke sfeer, de sociale controle, de kinderen die hier opgroeiden en naar school gingen, dat voelde heel vertrouwd. Door die tijd hebben wij een hele hechte vriendengroep overgehouden, dus een waardevolle plek.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik vind Nieuwegein een leuke stad. Maar er zijn meer leuke steden hoor. Cityplaza is mooi opgeknapt (als zie ik er door mijn drukke leventje niet zo veel van haha). Ik denk dat het niet zo heel belangrijk is in welke stad je woont, maar meer dat de plek wáár je woont goed voelt. Je hebt hier alle voorzieningen dichtbij, dat is heel prettig. Ook het wonen in het midden van het land heeft veel voordelen.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Er is in Nieuwegein veel groen. Dat is mooi, maar moet wel heel goed bijgehouden/onderhouden worden. Soms vind ik het jammer dat struiken bomen worden en dat alles zo dichtgroeit dat het heel slordig wordt. Ook het schoonhouden / vegen van de bestrating laat te wensen over. Zeker in een oudere wijk als Juthaas/Wijkersloot valt mij dit op. In Galecop bijvoorbeeld is het straatbeeld veel netter. Een vreemde situatie vind ik de fietspaden bij Cityplaza, heel verwarrend en gevaarlijk. Hier is mijns inziens niet goed over nagedacht.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!