Portret van de week: ‘De kantine juf van JSV’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Ineke van der Horst.

Arend Bloemink: ‘Gek eigenlijk. Ik ben nu al zo vaak bij JSV geweest. Jarenlang op zaterdag en zondag de wedstrijden om de United Jeugd Cup gefotografeerd. Dat prachtige toernooi. Met al die internationale jeugdteams. Met die fantastische sfeer. Met bijna altijd prachtig weer. En nu de UJC dit jaar voor het eerst omwille van de financiën niet meer plaatsvindt, juist nú kom ik pas voor het eerst in de kantine van JSV. Op een vrijdagmorgen. Een schitterende, lichte ruimte. Met een glimmende toog. En achter de toog het Portret van déze Week, de vrouw die de kantine beheert en de vrijwillers aanstuurt: Ineke!’

‘Ik ga me nog snel even opfrissen’ zegt ze en verdwijnt voor enkele momenten uit het zicht. Opgefrist komt ze even later tevoorschijn. Ik stel voor dat ze op een van de barkrukken plaatsneemt. En dan begint ‘het werk’: babbelen en fotograferen. Ineens is Ineke dan haar spanning voor de camera vergeten en begint ze met haar armen en gezicht haar verhaal te ondersteunen. Lekker hoor!’

‘Eenmaal op de fiets, terug naar huis, bedenk ik me dat ik het plantje op de toog, het plantje dat in de weg stond en dat ik daarom verplaatste, niet op de juiste plek heb teruggezet. Sorry Ineke!’

Maak, middels de antwoorden van Ineke van der Horst op de vijf (altijd dezelfde) vragen, nader met haar, haar drukke werkzaamheden en met haar mening over Nieuwegein kennis.

Wie ben je?
Ik ben Ineke van der Horst 59 jaar geboren in Utrecht , ben getrouwd ,heb 3 kinderen en binnen een paar weken hoop ik oma te worden van een kleindochter. Ben opgegroeid in een voetbalrijke familie [ vader was Gerard van Leur bekende DOS voetballer } met 5 broers en 3 zusters en eigenlijk opgegroeid in mijn jeugd bij DOS 01 aan de Thorbeckelaan waar we bijna dagelijks liepen. Heb zelf ook 10 jaar aan damesvoetbal gedaan tot aan mijn trouwen.

Wat doe je in het dagelijks leven?
In het dagelijks leven werk ik bij voetbalvereniging JSV, als kantinebeheerder, ben daar in loondienst, wat best wel bijzonder is voor een voetbalvereniging.

Heb eigenlijk van mijn hobby mijn werk mogen maken, doe dit al ongeveer 12 jaar. Doe daar het reilen en zeilen qua inkoop, verkoop , kantinevrijwilligers aansturen en alles wat er nog meer voor komt kijken. Wat best ieder jaar weer moeilijk is omdat de mensen haast geen tijd of zin hebben om wat bij een voetbalclub te doen. We komen bijna op alle voetbalafdelingen wel mensen te kort en natuurlijk ook in de kantine. Dus bij deze misschien een oproep om je aan te melden om 1 a 2 x per maand wat te doen voor JSV.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Bijna 34 jaar eerst in het wijk Zandveld gewoond en nu sinds 23 jaar in Galecop.

Wat vind je van Nieuwegein?
Ik vind Nieuwegein een heerlijke plek om te wonen, alleen voor de jongeren rond de 18 jaar is er eigenlijk helemaal niets te doen in de weekenden. Ze moeten daarvoor naar Utrecht of IJsselstein.

Vind City ook goed verbeterd sinds er verbouwd is, vooral het plein met de gezellige terrassen. Jammer dat de markt verplaatst is naar de tochthoek van City achter het gemeentehuis. Verder wonen we heerlijk in Galecop met uitzicht over de voetbalvelden van JSV.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Wat meer op drukke kruispunten camera ’s plaatsen , zoals op de kruising Galecopperlaan / A.C. Verhoefweg. Daar wordt zo verschrikkelijk hard gereden en vaak door het rode verkeerslicht, zo vaak al scooters of fietsers aangereden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren