Portret van de week: ”Bouwgeiner” Ester Hofman’

Op De Digitale Stad Nieuwegein hebben we wekelijks een portret van een opmerkelijk persoon. Met de camera in de aanslag lopen we door Nieuwegein. Gefascineerd in personen proberen we met de camera, opvallende, opmerkelijke personen vast te leggen. Wie is de man, vrouw of kind die daar zit, loopt, fietst, werkt ligt of speelt? Deze week Ester Hofman.

Precies op de eerste vakantiedag van haar kinderen maak ik een afspraak met het Portret van de Week. En dus komen de kinderen gezellig mee naar Bouwspeeltuin Bouwgein in Batau (noord). De Bouwspeeltuin waarvan Ester bestuurslid is. Ik herinnerde me Bouwgein als een èchte bouwspeeltuin. Maar, nog steeds een bouwspeeltuin zijnde, is er tegenwoordig veel meer te beleven en te ontdekken naast het bouwen van hutten en huizen. Er is voor kinderen van alles te doen. Práchtig.

Samen met Ester en haar kinderen, die duidelijk vermoeid zijn van het afgelopen schoolseizoen, maak ik een rondje door de Bouwspeeltuin. De kinderen klimmen, klauteren, glijden en rennen voor ons uit of achter ons aan. En intussen maken we foto’s.

Oh ja, wat zou het fijn zijn wanneer de gemeente de grond van Bouwspeeltuin Bouwgein ‘om niets’ ter beschikking stelt. Dat maakt het runnen van dit prachtige initiatief een stuk minder stressvol. Dat moet toch kunnen, B&W en gemeenteraad?!

Maak, middels de antwoorden van Ester Hofman op de vijf (altijd dezelfde) vragen, nader met haar, met Bouwspeeltuin Bouwgein en met haar mening over Nieuwegein kennis.

Wie ben je?
Mijn naam is Ester Hofman. Ik ben 40 jaar en woon samen met Johan de Groot. We hebben 3 kinderen; een jongen en twee meiden. Ze zitten nu nog allemaal op de basisschool, maar volgend jaar maakt de oudste de stap naar de middelbare school.

Wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn weken zijn heel divers doordat ik geen vaste baan heb, maar verschillende werkzaamheden combineer. In principe zorg ik dat thuis alles draait en ben ik er meestal voor de kinderen. Mijn werk plan ik vaak tijdens schooltijden en af en toe met hulp van anderen.

Ik werk als invalkracht bij Auris Zorg met kinderen met taalproblemen en slechthorende of dove kinderen. Ik heb altijd gewerkt met kinderen; eerst in de gehandicaptenzorg en later in het speciaal basisonderwijs. Nadat ik er een aantal jaar tussenuit ben geweest, was het weer even een zoektocht wat ik wilde gaan doen. De koninklijke Auris groep biedt mij leuk werk en veel ruimte om te leren zoals Nederlands met Gebarentaal.

Daarnaast werk ik bij ons eigen bedrijf Vocor Tools. We verkopen gereedschap en werkplaats-inrichting aan hobbyisten en professionals die werken aan auto’s of motoren. Mijn werkzaamheden bij het bedrijf variëren thuis nieuwsbrieven schrijven tot helpen in de winkel en bestellingen inpakken.

Door een bestuursfunctie heb ik het afgelopen jaar ook veel tijd gestoken in Bouwspeeltuin Bouwgein. Deze speeltuin biedt kinderen 2 middagen in de week de mogelijkheid om te komen spelen, te bouwen aan een hut, maar vooral om elkaar te ontmoeten en samen plezier te maken.

Helaas is het moeilijk om voldoende vrijwilligers te vinden, waardoor we met een kleine club mensen heel veel werk hebben moeten verzetten. Het was voor mij afgelopen jaar dan ook moeilijk om ook nog voldoende tijd te besteden aan mijn hobby’s zoals sporten, saxofoon spelen en koken.

Hoe lang woon je al in Nieuwegein?
Eigenlijk woon ik vrijwel mijn hele leven in Nieuwegein. Ik ben hier gekomen toen ik 2 was en heb tussendoor een paar jaar in Hilversum en IJsselstein gewoond. Ik ben weer in Nieuwegein komen wonen door maar mijn man en woon er al weer 13 jaar.

Wat vind je van Nieuwegein?
In Nieuwegein kan en is veel. Je hebt veel keus aan winkels, bedrijven, scholen, sportclubs, muziek, theater.. noem maar op. Daarnaast ligt het natuurlijk ook erg centraal.

Wat kan er beter in Nieuwegein?
Bij Bouwgein proberen we regelmatig extra activiteiten te organiseren voor kinderen. Erg leuk om te doen, maar het lijkt soms moeilijk om mensen echt te benaderen en te motiveren.

Ik mis dat wel vaker in Nieuwegein. Als er iets wordt georganiseerd, dan is de opkomst niet heel groot. Er zijn zo veel mensen die, vaak vrijwillig, veel tijd en energie in de organisatie van een evenement steken. Het zou zo leuk zijn als Nieuwegein wat meer gaat leven, dat een evenement echt een feestje wordt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!