Portobello en champignons met pasta en zontomaat Italiaanse stijl.

Koken met paddestoelen is zo ongeveer mijn favoriete bezigheid, Gewoon lekker ook voor de dag erna, kocht ik 250 gram portobello’s en 200 gram grotchampignons. Niet te fijn snijden, lekker grof zodat na bereiding e.e.a. nog herkenbaar op je bord ligt.

Ook nodig, 1 grote ui geseden, 2 teentjes knoflook, geplet, ongeveer 15 gehalveerde mini tomaatjes, 5 gedroogde zontomaten op olie, potje ingemaakte artisjok, en klein potje kappertjes,rode wijn, kokosolie, balsamico azijn. En flink veel verse basilicumblaadjes. Verder wat gedroogde Italiaanse kruiden, als mix of gewoon een paar soorten erbij doen. Uiteraard zeetzout en vers gemalen peper, elke soort kan.

In een ruime pan wat kokosolie verwarmen, daarbij de paddestoelen, ui en knoflook, een splash balsamico azijn, inclusief een flinke scheut rode wijn en de gedroogde kruiden. 10 minuten stoven, of langer tot het vocht verdampt. Halverwege de halve tomaatjes toevoegen.

Op smaak brengen met peper, zout, de kappertjes, gehakte zontomaten en de artisjokken erbij, geen vocht!Als laatste de basilcumblaadjes doorspatelen.

Dag 1 had ik pasta en kip, vandaag, de tweede dag lekker gepimpt met gebakken paprika, varkenshaas en notenrijst als twist in plaats van de pasta.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk