Portefeuilleverdeling college rond

Na het vertrek van mevrouw Verbeek als wethouder in februari jl. werden haar taken tijdelijk waargenomen door de overige collegeleden. Nu de fracties van CDA, VVD, GroenLinks en SGP/ChristenUnie hebben besloten om samen als coalitie verder te gaan, is de portefeuilleverdeling opnieuw tegen het licht gehouden. Besloten is tot de onderstaande verdeling, die per 12 mei is ingegaan.

Portefeuilleverdeling

Burgemeester dhr. drs. C.M. de Vos: Openbare Orde en Veiligheid; Coördinatie Handhaving en Klachtenbeleid; Binnengemeentelijke Bestuurlijke Organisatie, Bestuurlijke Vernieuwing, Mondiaal Beleid, Coördinatie Communicatie, Onderzoek en Monitoring, Economische Zaken.

Wethouder mw. drs. C.G.J. Breuer: Welzijn, Volksgezondheid, Onderwijs, Sociale Dienst, Cultuur (exclusief Cultuurhistorie, Musea, Monumentenzorg, Kunst in de Openbare Ruimte) en het project De Baten.

Wethouder dhr. drs. E.D. van Linge: Ruimtelijke Ordening, Volkshuisvesting, Coördinatie Binnenstad, Regio (inclusief DB BRU).

Wethouder mw. C.M.J. van Rooijen: Stadsbeheer (exclusief Verkeer en Vervoer), Wijkgericht Samenwerken, Milieu, Sport en Recreatie, Cultuurhistorie, Musea, Monumentenzorg, Kunst in de openbare ruimte.

Wethouder dhr. M.J. Monrooij: Financiën, Grondbedrijf, Verkeer en Vervoer, P&O, ICT, Bouw- en Woningtoezicht.

Loco-burgemeesters

De aanwijzing van de loco-burgemeesters is gebeurd op grond van partijgrootte. Daarmee is wethouder Breuer (CDA) eerste loco-burgemeester; wethouder Van Linge tweede loco; wethouder Van Rooijen derde loco en wethouder Monrooij vierde loco-burgemeester. Burgemeester De Vos is op dit moment op vakantie is en heeft zijn verantwoordelijk-heden overgedragen aan wethouder Van Linge. Het college heeft besloten dat Van Linge de loco-burgemeester blijft tot terugkeer van De Vos op 21 mei. Vanaf 22 mei zal de nieuwe situatie van kracht worden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk