Pontje Vrevia uit de vaart ondanks dalen waterstand in de Lek

Het waterpeil in de Lek en de Nederrijn heeft vanochtend om 6.00 uur z’n hoogtepunt bereikt. Voor zover bekend hebben zich geen grote calamiteiten voorgedaan. In de Lek bij Vreeswijk werd rond het middag uur 3.53 meter gemeten. Ter vergelijking: in 1995 stond het water enorm hoog en toen was het 4,50 meter. Ondanks dat het water in de Lek vandaag het hoogste punt heeft bereikt wordt toch het pontje tussen Vreeswijk en Vianen uit de vaart gehaald. Rond 14.00 uur is de aanlegsteiger afgezet met linten.

“Het cruciale moment is eigenlijk voorbij”, vertelt Clarion Wegerif van het waterschap. “De dijken zijn berekend op 6,25 meter. De peilschaal loopt door tot 6,86. Maar dan is het wel echt wegwezen hier.”

CONTROLES
Het waterschap hield de rivieren en de sluizen de afgelopen dagen goed in de gaten. Zo werd gekeken of er grote voorwerpen in het water dreven, zoals boomstammen. “Als die tegen de dijk botsen kan er schade ontstaan”, zegt Wegerif.

“Je moet altijd voorbereid zijn op echt hoogwater, dus dan is het goed als je af en toe een klein beetje hoogwater hebt. Dan kun je weer even zien of alles goed geregeld is” aldus Wegerif.

Het waterpeil zal naar verwachting de komende dagen weer zakken. Als de aanlegsteiger van het pontje Vrevia weer goed toegankelijk is zal het weer in de vaart worden genomen. Naar verwachting kan dat morgen, vrijdag 12 januari, in de loop van de dag. Houd hiervoor deze website in de gaten.

One thought on “Pontje Vrevia uit de vaart ondanks dalen waterstand in de Lek

  1. Een oude vreeswijker aan de lek …. Karel van der Heijden

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren